Νηστήσιμες κροκέτες λαχανικών

by - 2:11 μ.μ.

Είναι από εκείνα τα πιάτα, που λες: «ευτυχώς είναι νηστήσιμο!». Οι κροκέτες λαχανικών μου, δε θυμάμαι πως ακριβώς προέκυψαν. Νομίζω όμως, πως σκέφτηκα να πάω ένα βήμα παρακάτω τον σπιτικό πουρέ!

Υλικά

- 5 πατάτες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 καρότα
- 2 κουταλιές σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι αρακά (προαιρετικά)
- ½ κούπα καλαμπόκι (προαιρετικά)
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
- ελάχιστο γάλα (προαιρετικά)
- 1 κουτ. γλ. φυτικό βούτυρο

Εκτέλεση

- Αφού έχουμε βράσει σε ένα κατσαρολάκι τις πατάτες και τα καρότα με τις φλούδες τους, τα ξεφλουδίζουμε και τα πολτοποιούμε σε ένα μπολ με τον πατατο-πολτοποιητή.
- Ταυτόχρονα βράζουμε σε δεύτερο σκεύος τον αρακά με το καλαμπόκι (προαιρετικά).
- Προσθέτουμε στο μπολ τον αρακά, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έπειτα προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο ώστε να αποκτήσει το μείγμα λεία υφή όπως του πουρέ.
- Πλάθουμε με τα χέρια μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζουμε ένα-ένα με τη φρυγανιά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς τις κροκέτες μας, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Τις αποσύρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για λίγο κι έπειτα σερβίρουμε με γιαούρτι, μουστάρδα ή τη sauce της αρεσκείας μας!


Καλή όρεξη και καλή Σαρακοστή!

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 33
    0
  • 79
    9
  • 25
    0
  • 32
    4
  • 56
    6
  • 64
    5