Είναι θέμα κομψότητας

by - 2:02 μ.μ.

Κομψότητα, είναι η φυσική - πηγαία ποιότητα. Είτε την κατέχεις, είτε όχι… δε μπορείς να την υποκριθείς. Πρόκειται για μια λεπτή αναλογία απλότητας και μεγαλοπρέπειας… όπως την διατηρεί μια λιτή, κατάλευκη έπαυλη!Κρίνω τη κομψότητα -πρωτίστως- απ' τη περίσταση: Τόπος - Χρόνος – Γεγονός. Κάποια βραδιά λίγο μετά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, ήμουν καλεσμένη σε ένα elegant gala. Σ’ ένα δείπνο πλάι στη πισίνα υπό τις μελωδίες solo piano, το dress code θα πρέπει να τηρεί τη κλασικότητα, χωρίς ωστόσο να υπερβαίνει την επισημότητα που απαιτείται. Εξάλλου ένα ‘dinner by the pool’ δεν είναι παρά ένα ‘cocktail by the pool’ με πιο σκοτεινό ουρανό (εννοώ πως ένα event πλάι στη πισίνα, έχει σαφώς πιο χαλαρό ύφος απ’ ότι σε μια κλειστή αίθουσα).


Όταν ο πιανίστας ξεκινάει να παίζει, το σύμπαν σιωπά. Όταν ο πιανίστας επιλέγει να ξεκινήσει με το κομμάτι που άκουγες απ' το πρωί, το σύμπαν, σου πασάρει ραβασάκι κάτω απ' το τραπέζι! Μερικά τέτοια “ραβασάκια”, πέφτουν ξαφνικά στα χέρια σου δίχως να το περιμένεις. Ίσως το ερώτημα σου είναι: «Να ενδώσω στο κάλεσμα τους ή όχι?». Πάντα ν’ ακολουθείς τα ανώτερά σου συναισθήματα. Εκείνα που σε πάνε πιο ψηλά ως άνθρωπο. Εκείνα που σε απελευθερώνουν από τον εγωισμό. Μάλλον τότε, θ’ ανακαλύψεις τα όρια της φυσικής σου ποιότητας κι αν αντέχεις: να επεκτείνεις κάθε φορά, τα όρια αυτά!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κι όπως ο πιανίστας με βοήθησε -άθελά του- να λάβω αποφάσεις για την επόμενη ημέρα, έτσι ελπίζω κι εγώ με τη σειρά μου να βοήθησα εσένα να λάβεις τις δικές σου. Η θετική επιρροή, είναι θέμα τιμής, είναι θέμα ποιότητας… ναι… είναι θέμα κομψότητας!
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0