All time resolutions!

by - 2:34 μ.μ.

Σαν το φρούτο της ροδιάς, χρόνια γόνιμα, χρόνια άφθονα, χρόνια καλότυχα, ωφέλιμα και “ζουμερά”! Καλή Χρονιά!

Οι “κόκκινες ημέρες” φεύγουν. Η ζεστασιά τους αφήνουν πίσω ανεκπλήρωτες -προς το παρόν- υποσχέσεις σε μια λίστα εκκίνησης κι εμείς όλοι, βάζουμε στόχο να τις εκπληρώσουμε με σθένος! Λένε πως τα 3 δημοφιλέστερα ‘New Year's Resolutions’ αφορούν την απώλεια βάρους, τα ταξίδια και την απεξάρτηση απ’ το κάπνισμα. Παρακάτω θα σας αναπτύξω τη δική μου βασική λίστα, η οποία ευθύνεται για τον τρόπο ζωής μου όλον τον χρόνο και κάθε χρόνο περισσότερο (εμπνευσμένη από έναν τρίπτυχο κανόνα του Albert Einstein):

1. Απλότητα

Αγαπώ την απλότητα διότι είναι άμεση και ουσιώδης. Ο περισσότερος κόσμος την συγχέει με την προχειρότητα, μα οι δύο έννοιες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση. Τα απλά πράγματα εξακολουθούν να είναι λειτουργικά, ολοκληρωμένα και elegant, παρά την απαλλαγή τους από τις πολυσύνθετες περιττές πληροφορίες. Σε γοητεύουν με την “ευφυΐα” τους να συμπυκνώνουν την ουσία! Less is more


2. Αρμονία

Επιδιώκω την αρμονία, θεωρώντας πως βρίσκεται στην καρδιά της συνέπειας μεταξύ λόγων και πράξεων. Αν όλα όσα υποστηρίζει κάποιος, δεν αντανακλώνται στον τρόπο που ζει, τότε σίγουρα έχει πολλή δουλειά με τον εαυτό του. Αισθάνεσαι να σε περιτριγυρίζει η αρμονία, όταν η συνείδηση είναι γαλήνια, όταν διατηρείς το κάρμα σου καθαρό, όταν συγχωρείς, όταν παραδέχεσαι τα λάθη σου, όταν τιθασεύεις τους εγωισμούς σου, όταν γνωρίζεις τον εαυτό και τα “θέλω” σου κι έπειτα απ’ όλα αυτά -χωρίς να επιβαρύνεις την αρμονία κάποιου άλλου- βρεις τις ισορροπίες ανάμεσα στη ζωή και τον σκοπό της!


3. Ευκαιρία  

Δημιουργώ την ευκαιρία, σε καμία περίπτωση δε θα την περιμένω! Η ζωή είναι τόσο μικρή για να περιμένεις να σε θυμηθεί η τύχη. Η τύχη μπορεί να κάνει την δουλειά της ταυτόχρονα και είναι πάντα καλοδεχούμενη. Όσο όμως εκείνη κάνει τους κύκλους της, εγώ πλάθω όνειρα σε πραγματικά θεμέλια. Δύο βασικά θεμέλια της πραγματικής ευκαιρίας είναι η ‘Ευτυχία’ και το ‘Όχι’! Η ευτυχία -ως γνωστόν- είναι το κλειδί για την επιτυχία (όχι το αντίθετο). Αυτοσκοπός λοιπόν, είναι η διατήρηση της ευτυχίας. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, μην καταπιέζεσαι, ακολούθησε τα όνειρά σου. Ο όρος 'ευκαιρία', είναι πάντα σχετικός. Θα ήταν παράλογο να απαντούσες «Ναι» σε οποιαδήποτε πρόταση που σου τεθόταν. Η καλή σταδιοδρομία, απαιτεί την τέχνη του «Όχι». Είναι διαπιστωμένο… απορρίπτοντας μερικά συγκεκριμένα άτομα/προτάσεις, μπορείς να κερδίσεις -σε βάθος χρόνου- ολόκληρο τον πλανήτη!Ωστόσο, συμπληρώνοντας τον εαυτό μου, πολλές φορές είναι πιο σημαντικό να κερδίζεις την καρδιά του ενός, παρά ολόκληρου του πλανήτη. Ακούγεται εύκολο, όμως για φαντάσου: πόσο δύσκολο είναι να ζητάς απ’ τον άνθρωπο της παγκοσμιοποίησης να ικανοποιείται, να ολοκληρώνεται και να επιβεβαιώνεται μονάχα από τον θαυμασμό του ενός, ανάμεσα στα 7 δισεκατομμύρια! Πράγματι, για ‘μένα εκεί έγκειται το νόημα της ευτυχίας…

Ευτυχισμένο το 2016!

You May Also Like

8 σχόλια

 1. καλή χρονιά όμορφη!!
  (οι φωτογραφίες σου εντυπωσιακές, σε τί διάσταση τις ανεβάζεις;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή Χρονιά!!! Με χαροποιεί πολύ το σχόλιό σου Τζίνα!
   Όταν ανεβάζω στο blog, με ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο το width ανεξάρτητα από το height της φωτογραφίας (το οποίο προσαρμόζεται αναλογικά). Οι περισσότερες φωτογραφίες μου, έχουν πλάτος 800 pixels ενώ αυτές που καλύπτουν ολόκληρο το template, 1200 pixels.

   ;)

   Διαγραφή
 2. Τόσο μεστός τρόπος τρόπος σκέψης! Πραγματικά ζηλευτός ιδιαίτερα σε κάποια σημεία του! Καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι κολακευτικό σχόλιο! Σ' ευχαριστώ Μάχη!
   Καλή χρονιά... πάντα χαρές!

   Διαγραφή
 3. Καλή Χρονιά Ζέτα μου!
  Εύχομαι να είσαι πάντα δημιουργική, καλαίσθητη, ευαίσθητη και συνειδητοποιημένη!
  Οι φωτογραφίες σου εκπληκτικές (με τρέλαναν τα δυο χρυσά σου νύχια!) ;-)
  ΑΦιλάκια πάντα μέσα απ΄ την καρδιά μου! <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στεφανία μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις θερμές σου κουβέντες! Να 'σαι πάντα γενναιόδωρη κι ευγενική και να χωράς πολλούς στην αγκαλιά σου!
   p.s. τα νύχια εντυπωσίασαν κι εμένα... ιδιαίτερα για την διάρκειά τους!

   Διαγραφή
 4. Καλή, καλύτερη χρονιά Ζέτα μου! May all your wishes come true!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή χρονιά!!! Κι αν ήμασταν Κινέζες θα ήμασταν και περισσότερο επίκαιρες χαχα!)
   Οι θερμότερες ευχές μου για το 2016, σε 'σένα και την οικογένειά σου!!!

   Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0