#prayforalltheworld

by - 6:24 μ.μ.

Είμαστε προγραμματισμένοι να ευαισθητοποιούμαστε εντονότερα, όταν τίθεται ταύτιση.
Δεν είναι πως δε συμβαίνουν τραγικά γεγονότα καθημερινά σε όλο το πλανήτη, δεν είναι ότι οι ζωές των Γάλλων έχουν μεγαλύτερη αξία από τις ζωές των Σύριων φυσικά, δεν έχει να κάνει με τα πολιτικά παιχνίδια, το prestige μιας σημαίας ή την επιλεκτική συμπαράσταση μόνο στον elite πολιτισμό. Έχει σχέση με την ταύτιση που έχουμε από τη σκοπιά του θεατή. Καλώς ή κακώς, ταυτιζόμαστε με τους δυτικούς... για στάσου όμως, δεν είναι η συμπόνια μεγαλύτερη, είναι ο φόβος καλύτερα προσομοιωμένος! Μια ανθρώπινη συμπεριφορά που κανείς δε μπορεί να κατακρίνει.
Έτσι, δυστυχώς έπρεπε να συμβεί κάτι σοκαριστικό σε μια χώρα και μια πρωτεύουσα – σύμβολα πολιτισμού, δημοκρατίας και ασφάλειας, ώστε να ταρακουνηθούν ακόμα και οι πιο “Μαρίες Αντουανέτες”! Ας ελπίσουμε λοιπόν, πως τα “φώτα” που στρέφονται αυτή τη στιγμή στη πόλη του φωτός, θα πιέσουν και θα προκαλέσουν την αποτελεσματική κινητοποίηση των ισχυρών, ώστε να δοθεί ένα οριστικό τέλος στη βία και τη τρομοκρατία… όσο αφελές κι αν ακούγεται αυτό!
Πραγματικά θύματα είναι εκείνοι που μένουν πίσω… οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων!

You May Also Like

4 σχόλια

 1. Η βία φέρνει βία και ξαπλώνεται σ' όλο τον πλανήτη, όσο για την ταύτιση με τη Δύση που πολύ σωστά αναφέρεις, είναι κάτι που κουβαλάμε εκ γενετής... και έχει ενδιαφέρον να "πειραματιστούμε" μαζί της...

  https://ainafetst.wordpress.com/2015/11/12/experiment/

  ΑΦιλάκια Ζέτα μου, πολλά και τρυφερά! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει ενδιαφέρον είμαι σίγουρη Στεφανία μου! Ιδανικά θα έλεγα πως θα έπρεπε ο καθένας πάνω σ' αυτή τη γη να κάνει τη δική του προσωπική ενδοσκόπηση, αυτοκριτική και έπειτα τον δικό του αυτοέλεγχο συναισθημάτων. Κάπως έτσι θα έμοιαζε ένας "ειρηνικός κόσμος".
   Λυπάμαι που δεν είναι όλοι ώριμοι να το κάνουν, λυπάμαι περισσότερο που σε υποανάπτυκτες χώρες δεν έχουν καν την ευκαιρία οι άνθρωποι να ωριμάσουν μέσω της παιδείας. Οι περισσότεροι που σπέρνουν τον θάνατο, είναι και οι ίδιοι θύματα της χαμηλής ή μηδαμινής τους μόρφωσης. Πιόνια στα χέρια “μορφωμένων” Βασιλιάδων… όμως αν η μόρφωση και η νοημοσύνη ήταν προνόμιο όλων, τότε σίγουρα οι “Βασιλείς” δε θα καθοδηγούσαν το ίδιο εύκολα, τα σκεπτόμενα “πιόνια” τους.
   Καταλήγοντας -και σ’ ευχαριστώ που με το σχόλιό σου μου δίνεις την ευκαιρία να συμπληρώσω αυτό που έπρεπε να είχα γράψει στο κείμενο παραπάνω- : Η μόνη κοινή γλώσσα όλων των εθνών, όλων των κοινωνικών και μορφωτικών τάξεων, όλων των διανοητικών βαθμίδων, όλων των θρησκειών και πολιτισμικών ηθών, είναι η ΑΓΑΠΗ. Η ατόφια και καθαρή αγάπη την οποία κάθε Θεός διδάσκει και κάθε άνθρωπος είναι ικανός να προσφέρει… εκεί συναντιόμαστε όλοι. Ας ξεκινήσουμε από αυτό το απλό, αλλά θεμέλιο κοινωνικό έργο!

   Διαγραφή
 2. Εγώ αισθάνομαι ανήμπορη απέναντι σε τόση βία, λίγη και μένω βουβή. Δεν ξέρω πως να αντιδράσω, δεν ξέρω τι να ευχηθώ και αν αυτό που θα ευχηθώ έχει σημασία ή φαντάζει αστείο. Με ξεπερνάει όλο αυτό ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είσαι η μόνη που νιώθεις έτσι Χριστίνα μου... δυστυχώς τα γεγονότα είναι τόσο δραματικά που μας ξεπερνούν όλους.
   Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, δεν είναι να λέμε λόγια, αλλά να δώσουμε ο καθένας ξεχωριστά ένα “μερίδιο ειρήνης” σ’ αυτόν τον κόσμο! Ειρήνη μέσα μας, ειρήνη με τον συνάνθρωπο… με τα παιδιά μας, με τους γονείς μας, με τον γείτονα, με τους αγνώστους, στην ουρά του σούπερ μάρκετ, στις δημόσιες υπηρεσίες, στο γήπεδο. Δε μπορούμε να ζητάμε παγκόσμια ειρήνη, χωρίς πρώτα να προσφέρουμε την ειρήνη που μας αναλογεί!
   Οπότε, συνέχισε να κάνεις αυτό που τόσο καλά κάνεις... τον κόσμο ομορφότερο!
   Φιλάκια!

   Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0