Express τάρτα σοκολάτας

by - 2:10 μ.μ.

Θα έλεγα πως η εβδομάδα που μόλις πέρασε, ήταν τουλάχιστον εξαντλητική. Έτσι, χθες το βράδυ το μόνο που ήθελα ήταν μια ζεστή σούπα λίγο πριν ξαπλώσω για “χειμερία νάρκη”!

Στο μικρό μας “μαγειρείο” όμως, κάποιος έκανε άλλα σχέδια. «Μην ενοχλείσαι…» μου λέει, «… μέχρι να ζεστάνεις το νερό για τη σούπα σου, θα έχω φτιάξει μια τάρτα σοκολάτας!». «Ωχ!» είπα μέσα μου… το τελευταίο που ήθελα εκείνη τη στιγμή, ήταν ο ήχος του μίξερ και μια στοίβα άπλυτα σκεύη να μου αμαυρώνουν το feng shui! Πριν προλάβω καλά-καλά ν’ αρχίσω τα παράπονα, με διέκοψε επιδεικτικά: «Έτοιμη και η τάρτααα! Μπαίνει στο ψυγείο και σερβίρω σε μια ώρα». Έτσι απλά, χωρίς μίξερ, χωρίς φούρνους, χωρίς ριζόχαρτα και φασόλια!!!
Ενθουσιασμένη τόσο με την απλή και γρήγορη εκτέλεση όσο και με την ΓΕΥΣΗ αυτής της τάρτας, παραθέτω παρακάτω τη συνταγή της:


Υλικά για την βάση
250gr. τριμμένα μπισκότα ‘Digestive’
100gr. λιωμένο βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση
200gr. κουβερτούρα ‘Nestlé Dessert’
200ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά ώστε να αποκτήσει την όψη βρεγμένης άμμου.
- Στρώνουμε μ’ αυτά, τον πάτο της ταρτιέρας (διαμέτρου 20cm περίπου) πιέζοντας καλά και στα τοιχώματα.
- Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώσπου να παγώσει το βούτυρο.  
- Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή γαλατιέρα τα υλικά της γέμισης και τα λιώνουμε, ανακατεύοντας καλά σε χαμηλή φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην κρύα βάση και ξαναβάζουμε τη τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προαιρετικά διακοσμούμε με φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

P.S. Αναρωτιέμαι, πως θα ήταν αν προσθέταμε λίγες σταγόνες κονιάκ στη γέμιση και αν χρησιμοποιούσαμε ατομικά φαρμάκια αντί για ταρτιέρα! 

You May Also Like

8 σχόλια

  1. Η τάρτα σου ήδη μπήκε στα υποψη! Τόση γεύση χωρίς λερωμένα συμπραγκαλα; σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι καλή ιδέα! και ξέρεις πως είμαι απ' αυτές που λατρεύουν όχι μόνο τη σοκολάτα αλλά και τις γρήγορες και εύκολες συνταγές-ιδέες!

    ΑΦιλάκια πολλά πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιδέα προέκυψε από την βάση του αγαπημένου μας cheese cake! Δες εδώ τη συνταγή του: noexcus.blogspot.gr/2011/11/cheese-cake.html

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. ΩΩΩΩΩΩΩ! Τόσο γρήγορα και εύκολα... για μια σοκολατομάνιακ σαν εμένα δεν υπάρχει καλύτερο! Λίγες σταγόνες κονιάκ εγώ θα τις έβαζα. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς... τόσο γρήγορα και εύκολα! Ήδη αρχίζω να οραματίζομαι την ίδια βάση σε ποτηράκια και αντί για σοκολάτα κρεμ καραμελέ! Όταν περάσω στη πράξη, σίγουρα θα φωτο-ενημερώσω!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 36
    7
  • 80
    12
  • 52
    3
  • 51
    0
  • 46
    0
  • 48
    4