Το σωστό σουτιέν για εσένα

by - 4:37 μ.μ.

Θα πιστεύατε πως η πλειοψηφία των γυναικών, φοράει λάθος νούμερο σουτιέν; Κι όμως η έρευνες το επιβεβαιώνουν!
Γιατί όμως οι γυναίκες κάνουν αυτό το λάθος; Μερικές από αυτές, θεωρούν την επιλογή του σουτιέν δευτερεύουσας σημασίας, ενώ άλλες εξακολουθούν να αγοράζουν το ίδιο νούμερο για χρόνια, παρά τις αλλαγές του σώματος. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως, πως το σωστό εσώρουχο (τόσο το πάνω, όσο και το κάτω μέρος), είναι υπεύθυνο για τη σωστή ή κακή εφαρμογή των ρούχων μας. Είναι απίστευτο πόσο μπορούν να επηρεάσουν την συνολική μας εικόνα τα εσώρουχα… είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο! Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να ξεχάσουμε τι νούμερο σουτιέν φορούσαμε πέρυσι και να αναζητήσουμε το ιδανικό νούμερο για φέτος. Γιατί ακόμα και μέσα σε έναν χρόνο, το σώμα μας μπορεί να έχει υποστεί διαφοροποιήσεις. Μπορεί να έχουμε πάρει ή χάσει βάρος, να έχουμε πάρει ή χάσει μυϊκό ιστό, να έχει μεσολαβήσει μια εγκυμοσύνη ή απλά να μην είμαστε πια έφηβες!

Φτάνουμε λοιπόν στο δοκιμαστήριο. Τι πρέπει να προσέξουμε;

1. Προσέχουμε η μπανέλα να αγκαλιάζει το στήθος, κατά όλο το μήκος της. Θα πρέπει να προσαρμόζεται άνετα στα πλευρά, ενώ το κεντρικό τμήμα του (γέφυρα), θα πρέπει να στέκεται σταθερά πάνω στο στέρνο.
2. Ο σωστός τρόπος να φορέσουμε το σουτιέν, ξεκινάει σκύβοντας ελαφρά μπροστά. Τοποθετούμε το στήθος στα cups (κύπελλα), πιάνοντάς τον κάθε μαστό από την εξωτερική του πλευρά, καθοδηγώντας τον προς το κέντρο. Σηκωνόμαστε όρθιες και κουμπώνουμε τα άγκιστρα που μας δίνουν στήριξη και άνεση, χωρίς να μας σφίγγουν και χωρίς να ανασηκώνεται η πλάτη του σουτιέν.
3. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να παρατηρήσουμε αν υπάρχουν σημεία πίεσης και “διαρροής”. Όταν η γραμμή του σουτιέν δεν ακολουθεί τη γραμμή του στήθους (παρατηρήστε την εικόνα σας σε προφίλ), αλλά δημιουργούνται ανεπιθύμητες καμπύλες και πιέσεις στον μαστικό ιστό, τότε χρειαζόμαστε μεγαλύτερο νούμερο ή ένα σουτιέν με μεγαλύτερη κάλυψη. Το αντίθετο συμβαίνει, όταν παρουσιάζονται ανεπιθύμητα κενά μέσα στα cups.
4. Η “πλευρική υπερχείλιση” είναι μια εικόνα που δε τη θέλουμε. Μπορεί να μας προσθέσει -οπτικά- παραπανήσια κιλά κι ας έχουμε το ιδανικό βάρος. Εξομαλύνουμε αυτό το σημείο, επιλέγοντας ένα σουτιέν με πιο φαρδιά πλευρική ζώνη και πλάτη. Αυτό θα βοηθήσει και στη καλύτερη στήριξη.  
5. Οι τιράντες προκαλούν τα περισσότερα προβλήματα στην εφαρμογή ενός σουτιέν. Αν γλιστρούν και πέφτουν, τότε χρειάζονται σφίξιμο. Δε θα πρέπει να υπερβάλουμε όμως, με το τέντωμα τους. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να χωράει ένα δάχτυλο μεταξύ της τιράντας και του ώμου μας, ώστε να έχουμε τις απαραίτητες ανοχές για άνεση στις κινήσεις μας. Εάν οι τιράντες παραμορφώνουν το σχήμα των ώμων, τότε προτιμάμε ένα σουτιέν με φαρδύτερες τιράντες ή προσθέτουμε τα ειδικά μαξιλαράκια.
6. Είναι σημαντικό η μπάντα να είναι παράλληλη προς τα cups. Όταν αγοράζουμε ένα νέο σουτιέν, κουμπώνουμε στην πρώτη ακριανή σειρά των αγκιστριών. Με τον καιρό, το σουτιέν θα παίρνει μια ελαφρώς πιο χαλαρή εφαρμογή. Τότε θα μεταβούμε στην επόμενη σειρά, μέχρι να λήξει ο χρόνος ζωής του (ο χρόνος ζωής ενός σουτιέν, εξαρτάται από την συχνότητα χρήσης του. Θα πρέπει να αντικαθιστάται όταν πάψει να πληροί όλα τα παραπάνω).
7. Αν τα cups πτυχώνουν και φαίνονται φαρδιά πάνω σας, τότε το μέγεθός τους είναι πολύ μεγάλο. Δοκιμάστε ένα μικρότερο νούμερο cup (π.χ. από C σε B cup), διατηρώντας όμως το μέγεθος του θώρακα ίδιο. Δείτε εδώ τον πίνακα μεγεθών κι εδώ έναν οδηγό για τη σωστή μέτρηση του στήθους.
8. Τέλος, η ποιότητα του υφάσματος (microfibra, βαμβακερό, μεταξωτό) πρέπει να είναι η κατάλληλη για την σωστή αναπνοή του δέρματος. Γι’ αυτό, τουλάχιστον η εσωτερική επένδυση θα πρέπει να είναι βαμβακερή.

Σωστή φροντίδα & φύλαξη
Για να παρατείνουμε τον χρόνο ζωής τους, αλλά και για να έχουμε τη καλή εφαρμογή τους στο μέγιστο, θα πρέπει να συντηρούμε τα σουτιέν μας, σαν καινούρια.
Συνιστάται πλύσιμο στο χέρι με κρύο νερό, για να διατηρείται η φόρμα και το χρώμα του υφάσματος. Το πλύσιμο στο πλυντήριο, μπορεί να παραμορφώσει τις μπανέλες και αυτό να προκαλέσει βλάβη. Αφήνουμε το σουτιέν να στεγνώσει φυσικά, μακριά από στεγνωτήρια και καλοριφέρ.  
Η τοποθέτηση τους στα συρτάρια, είναι πολύ σημαντικό στάδιο για τη διατήρηση της φόρμας τους. Θα πρέπει να τοποθετούνται ανοιχτά ή διπλωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην τσακίζει το ένα από τα δύο cups. Η αντιστροφή ή η τσάκιση του ενός cup, όπως πολλές γυναίκες συνηθίζουν να κάνουν στο δίπλωμα, σπάει την ενίσχυση με αποτέλεσμα να χάνεται η καλή εφαρμογή.
Δε θα πρέπει να φοράμε το ίδιο σουτιέν πάνω από 2 συνεχόμενες ημέρες. Η “ξεκούραση” του, βοηθά τα ελαστικά τμήματα να αναπνεύσουν ξανά και να ανακτήσουν τη φόρμα που πρέπει.


Όταν ένα κορίτσι βρει το ιδανικό -για ‘κείνη- σουτιέν, τότε ακούγεται ένα «OYAOY!» μέσα απ’ το δοκιμαστήριό! Από εκείνο το «ΟΥΑΟΥ!» παραμένω πιστή στο ίδιο brand (After Eden).  

You May Also Like

3 σχόλια

 1. Πολύ καλά κάνεις και ενημερώνεις βασικά τις νέες γυναίκες, για το πώς πρέπει να είναι το σωστό σουτιέν!
  Τώρα θα σου πω τι νομίζω για τα σουτιέν, βασικά τα σουτιέν με σιδερικά- μπανέλες, είναι ότι χειρότερο για το στήθος, το έχω συζητήσει και με γυναικολόγο και μου είπε πως τα καλύτερα είναι αυτά που αγκαλιάζουν σωστά όλο το στήθος και ας μην είναι σέξι!
  Οι μπανέλες βγήκαν στη μόδα, για να "σηκώνουν" με τη βοήθεια ενίσχυσης-μαξιλαράκι το στήθος, με αποτέλεσμα το στήθος να φαίνεται μεν μπομπέ- σηκωτό- φουσκωτό-σέξι κλπ αλλά να κουράζει τους μυς... άσε που όταν το βγάζει κανείς, το στήθος έχει άλλο look!!!
  χαχαχα! τώρα φαντάζομαι θα έρθει και η σειρά του "βρακιού", ευτυχώς πάει η μόδα του στριγκ και ήρθε η μόδα στα σορτσάκια με κολαράκια απ΄ έξω!
  ΑΦιλάκια πολλά πολλά Ζέτα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Στεφανία μου! Δυστυχώς αυτή η ζωή είναι όλο ‘πρέπει’ και ‘μη’, που πάνε κόντρα στις απολαύσεις μας. Μια από τις απολαύσεις για τις γυναίκες, είναι να χαίρονται τη θηλυκότητά τους! Νομίζω μπορεί μια γυναίκα να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην υγεία και την εμφάνιση. Προσωπικά φροντίζω να μη φοράω σουτιέν για πολλές συνεχόμενες ώρες, εννοείται ότι μόλις μπω σπίτι το βγάζω, ενώ που και που λίγο μασάζ στις εξωτερικές πλευρές, πραγματικά ανακουφίζει! : )

   Φιλάκια!

   Διαγραφή
 2. Έτσι είναι Ζέτα μου αν θες υπαρχει λυση. Το τι “βρακι” θα φοραει καποιος, αυτό κι αν είναι προσωπικη υποθεση!!!! καλημερα!
  ; ))

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0