Φτιάξτε ombre σειρά κεριών

by - 9:47 π.μ.

Ανακάλυψα αυτή την υπέροχη DIY ιδέα για κεριά και δε θα μπορούσα να μη τη μοιραστώ. Η αλήθεια είναι πως έχω πολλά χρόνια να φτιάξω τα δικά μου κεριά, κι εδώ που τα λέμε, έχω πολλά χρόνια να ανάψω κεριά! Να μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να ξαναβάλω τον ρομαντισμό στον χώρο μου!
Παρακάτω παραθέτω κάποιες γενικές οδηγίες, όμως αν είστε αρχάριοι, καλύτερα να διαβάσετε περισσότερα πράγματα εδώ, για την ασφάλειά σας.
Λιώνουμε το κερί σε bain marie, μέχρι να φτάσει τους 85°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη χρωστική και το άρωμα, σε ποσότητες που αναλογούν στις προτιμήσεις μας. Αφήνουμε το κερί να κρυώσει λίγο, μέχρι να φτάσει  52°C.


Στη συνέχεια, μοιράζουμε το κερί στα σκεύη μας. Μετά από 5 λεπτά (ενώ το κερί είναι ακόμα υγρό), τοποθετούμε τα φυτίλια στο κέντρο του κάθε σκέυους και τα στερεώνουμε (με ένα ξυλάκι ή μια οδοντογλυφίδα στο χείλος του σκεύους) ώστε να στέκονται κάθετα και σταθερά.


Μετά από περίπου 1-2 ώρες από την στιγμή της τήξης/στερεοποίησης, είναι έτοιμα για χρήση.


Tip: Για να δημιουργήσουμε το τέλειο ombre effect, δημιουργούμε αρκετές “παρτίδες” θέρμανσης και αλλάζουμε την ποσότητα του χρώματος. Για παράδειγμα: μπορούμε να θερμάνουμε το κερί σε 5 διαφορετικά σκεύη και να προσθέσουμε 7 σταγόνες χρώματος στο 1ο, 5 στο 2ο, 3 στο 3ο, 1 στο 4ο και καθόλου στο τελευταίο.

Καλές ρομαντζάρες!

  

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0