Και ξύλινα, και έξυπνα!

by - 10:54 μ.μ.

Ο σχεδιασμός επίπλων, είναι ένας μαγικός κόσμος νέων ανακαλύψεων. Η πραγματική πρόκληση όμως, βρίσκεται στον κόσμο των εφευρέσεων, που ανοίγει ο σχεδιασμός με εξειδίκευση στο ξύλινο έπιπλο!
Το ξύλο ως υλικό, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της φυσικής δομής του. Ενώ τα περισσότερα υλικά κατασκευής επίπλων, αποτελούνται από σταθερούς - γεωμετρικούς δεσμούς, καθότι τεχνητά, το ξύλο “σπάει τη συμμετρία”. Παρουσιάζει ανισοτροπία… όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο “Ευαγγέλιο” του Τεχνολόγου Ξύλου. Δηλαδή, διαφορετική συμπεριφορά σε κάθε του διάσταση/επιφάνεια, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος. Το παραπάνω χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με τη γοητεία που προκαλεί η δεύτερη “ευκαιρία για ζωή”, του άλλοτε ζωντανού οργανισμού, κάνει ακόμα πιο δύσκολο, αλλά και ελκυστικό, το έργο του σχεδιαστή.
Αφού ο σχεδιαστής λάβει υπόψιν του τις ιδιότητες του ξύλου και τις μεθόδους επεξεργασίας του, φτάνει στο δημιουργικό κομμάτι: την καινοτομία! Δεν αρκεί απλά να σκεφτείς μια πρωτότυπη ιδέα, θα πρέπει να είναι και χρήσιμη, τεχνικά εφικτή, οικονομική, παραγωγικά αποδοτική, αισθητικά αποδεκτή και τέλος, λειτουργική. Με μια λέξη: «Ανταγωνιστική».
Προσωπικά, δίνω σημασία στα σημεία των συνδέσμων. Η ένωση ξύλινων κομματιών, χωρίς τη χρήση κόλλας, μεταλλικών ή άλλων στοιχειών (βίδες, φυράμια, καβίλιες κ.α.), μπορεί να με ενθουσιάσει. Η σύγχρονη οπτική του σχεδιασμού ξύλινων επίπλων, βασίζει τους συνδέσμους του στην αντίσταση!
Ως εκπρόσωπος αυτού του τομέα, σας παρουσιάζω ένα pot-pourri έξυπνου σχεδιασμού ξύλινων αντικειμένων, που είμαι σίγουρη πως θα λατρέψετε! Το άρθρο γράφτηκε για το Art Nouveau

You May Also Like

2 σχόλια

 1. Πω πω Ζέτα μου!
  Ατελείωτα χορταστική πανέμορφη και πρακτική ανάρτηση!!!
  Μου άρεσε και το άρθρο σου!
  ΑΦιλάκια και εύχομαι να έχεις ένα όμορφα δημιουργικό μήνα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α! Ναι δεν είπαμε καλό μήνα... Καλό και δημιουργικό μήνα, λοιπόν!
   Χαίρομαι που σου άρεσε το post. Η έρευνα αυτών των αντικειμένων ήταν στη πραγματικότητα, περιοδική συλλογή 2 ετών. Φούλαρε ο φάκελος... ξεφόρτωσα και συνεχίζω χαχα!

   Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0