Σούπα τορτελίνι

by - 9:22 π.μ.

Παρασκευή σήμερα… σιγά μη μαγειρεύω με τις ώρες. Θα φτιάξω κάτι γρήγορο και ελαφρύ (σχετικά!).

Υλικά:

- 2 κουταλιές extra παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά βούτυρο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- μπούκοβο
- ¼ φλιτζ. αλεύρι
- 3 φλιτζ. ζωμό χορταρικών ή κοτόπουλου
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα στο χέρι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 250 γρ. τορτελίνι (με προσούτο ή τυρί)
- ½ φλιτζ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
- 300 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
- ½ φλιτζ. γιαούρτι πλήρες
- αλάτι και πιπέρι
- φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ή 2 κουταλιές pesto

Εκτέλεση:

- Στην κατσαρόλα της σούπας ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Μόλις πάρουν θερμοκρασία, ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο (στη μύτη του κουταλιού ή ανάλογα πόσο δυνατή θέλουμε τη σούπα) και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1 λεπτό περίπου.
- Πασπαλίζουμε το αλεύρι και πάλι ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τα ντοματάκια, τον πελτέ και τα τορτελίνια.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το σπανάκι, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και προτού αποσύρουμε, αρωματίζουμε με τον βασιλικό ή την pesto.

Από το Bostanistas

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Γιάμ γιάμ γιαμ...
    Θα το κάνω. Αλλά θα βγάλω το σκόρδο... γιατί θα μυρίζω μέχρι την άααααλη Παρασκευή.
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάλε σκόρδο... κι εγώ μαζί σου, μιας και με πειράζει στο στομάχι.
      Tip: συνόδευσε το με ψημένο ψωμάκι.

      Καλή όρεξη!

      Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0