Ποδηλατόδρομος Van Gogh

by - 3:32 μ.μ.

Ο Daan Roosegaarde, καινοτόμος καλλιτέχνης και ιδρυτής του ‘Studio Roosegaarde’ με έδρα την Ολλανδία και τη Σαγκάη, ανοίγει ένα νέο μονοπάτι στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Μεταφορικά και κυριολεκτικά… καθώς το τελευταίο του project είναι ένας φωτεινός ποδηλατόδρομος, ο οποίος χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για την φωταγώγησή του!
Το ‘Van Gogh Bicycle Path’, όπως ονομάζεται, παρουσιάστηκε στο κοινό πριν από μερικές ημέρες στο Eindhoven της Ολλανδίας. Είναι ένας φόρος τιμής στον Ολλανδό ζωγράφο, εμπνευσμένο βέβαια από τον διάσημο πίνακά του, ‘Έναστρη Νύχτα’. Ο δρόμος αποτελείται από χιλιάδες φωσφορούχα βότσαλα, τα οποία συλλέγουν ηλιακές ακτίνες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να τις εκπέμψουν το βράδυ. Τα βότσαλα όπως θα παρατηρήσετε, είναι σε στροβιλίζουσα διάταξη ώστε να γίνεται άμεση ταύτιση με τον πίνακα. Η πορεία του δρόμου εκτίνεται σε 600 μέτρα κατά μήκος της βόρειας Βραβάντης, τόπος καταγωγής του Vincent Willem van Gogh, σε μια προσπάθεια να συνδέσει όλα τα σχετικά σημεία ενδιαφέροντος και πολιτιστικής κληρονομιάς. Όλα αυτά έγιναν χάρη της πολιτισμικής χρονιάς: ‘Van Gogh 2015 για τον εορτασμό της επετείου, των 125 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου.Ο Roosegaarde είναι διεθνώς γνωστός για τη δημιουργία κοινωνικών σχεδίων που διερευνούν τη σχέση μεταξύ ανθρώπου, τεχνολογίας και χώρου. Δείτε περισσότερα έργα του στο επίσημο siteΤο άρθρο γράφτηκε για το Art Nouveau


You May Also Like

1 σχόλια

 1. Πανέμορφο... αχ! και να ήταν όλα τα βήματα μας έτσι... φωτεινά!
  ΑΦιλάκια Ζέτα μου και καλό Κυριακάτικο βραδάκι να έχεις! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0