Το πρώτο ψυγείο με μηδενική ενεργειακή κατανάλωση

by - 4:33 μ.μ.

Το παρακάτω ψυγείο θα ενθουσιάσει τους οικολόγους, καθώς και τους fan της σειράς ‘Fringe’ (θυμίζει κάτι από τις στήλες κεχριμπαριού).
Ο Yuriy Dmitriev, σχεδίασε για την ‘Electrolux’ το πρώτο ψυγείο με μηδενική ενεργειακή κατανάλωση!
Το ‘Bio Robot Refrigerator’, όπως ονομάζεται, διαθέτει ως βασικό του στοιχείο μια  πράσινη ζελώδη ουσία βιοπολυμερών, που διατηρεί τα τρόφιμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, αξιοποιώντας τη φωταύγεια. Τα τρόφιμα τοποθετούνται στο ζελέ αυτό, το οποίο τα αγκαλιάζει, δημιουργώντας ένα περίβλημα απαλλαγμένο από οξυγόνο.

Το “πράσινο” ψυγείο του Ρώσου σχεδιαστή, φέρνει την επανάσταση στις οικιακές συσκευές, καθώς εκτός από το βασικό του προτέρημα (ότι λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα), δε κάνει θόρυβο, καταλαμβάνει 4 φορές λιγότερο χώρο συγκριτικά με ένα συμβατικό ψυγείο, χωρίς να υστερεί σε αποθηκευτικούς χώρους, τοποθετείται κάθετα ή οριζόντια ανάλογα με τις χωροταξικές απαιτήσεις και επιπλέον κάνει εύκολο τον έλεγχο και τον εντοπισμό των τροφίμων, αφού δε χρειάζεται να έχει πόρτα.
Μπορεί να μην έχουν απαντηθεί πλήρως κάποια ερωτήματα, όπως: Χρειάζεται καθάρισμα το βιοπολυμερές αυτό υλικό; Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση των τροφίμων που έρχονται σε επαφή μαζί του; Τι χρόνο ζωής έχει το ζελο-ψυγείο; Ωστόσο, αξίζει να δει κανείς αυτή τη πατέντα με ενδιαφέρον, επειδή μας δείχνει τη κατεύθυνση της μελλοντικής καθημερινότητας! 


You May Also Like

2 σχόλια

 1. ΤΡΟΜΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!
  Τελικά η φαντασία και εφευρετικότητα δεν έχουν όρια!
  ΑΦιλάκιαααααααααααααααααα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είδες? Απίστευτο μοιάζει! Για αρχή θα δοκίμαζα το εν λόγω ζελέ σε ένα ταπεράκι... χαχαχα!

   Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0