Σοκολατένιο κέικ με αχλάδια

by - 10:51 π.μ.

Έλα να κάνουμε κάτι ν’ ανέβουμε… μου ‘χει πέσει το ζάχαρο! Δώσε φρουτο-σοκολάτα να "λογικευτούν" οι "σαλεμένοι"! Άι να σε χαρώ!  

Υλικά
- 115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα τσαγιού αμύγδαλο σε σκόνη
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1/3 κούπας κακάο
- 1 κ.γλ. βανίλια
- λίγο αλάτι
- λίγο άρωμα αμυγδάλου ή λικέρ πικραμύγδαλο
- 3 ώριμα αχλάδια
- 1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22-24cm.
Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και το άρωμα και ανακατεύουμε ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα αχλάδια και τα τοποθετούμε πάνω στο μείγμα μας κυκλικά. Καλύπτουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Συνταγή από τη Πάστα Φλώρα

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Ουάου πόσο εντυπωσιακα φαινονται τα αχλάδια!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, άσε που μ' αυτόν τον τρόπο -του ολόκληρου αχλαδιού μέσα στο cake-, γλυτώνεις θερμίδες ζύμης.

      Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0