Άλλο χρώμα μαλλιών σε κάθε έξοδο?

by - 1:54 μ.μ.

Δείτε κάτι νέο... κάτι που δε ξανάγινε και αν πραγματικά εφαρμοστεί θα είναι επανάσταση στον τομέα της κομμωτικής!
Επιστήμονες από το ‘Πανεπιστήμιο του New Mexico’, στις ΗΠΑ, επινόησαν ένα τρόπο “βαφής” μαλλιών που, σε μερικά χρόνια, θα μειώσει δραστικά τις ώρες αναμονής στο κομμωτήριο, αλλά και θα φέρει την δημιουργικότητα των hair stylists σε άλλα επίπεδα.
Χρησιμοποιώντας εστιασμένες δέσμες ιόντων, κατόρθωσαν να
“χαράξουν” μικροσκοπικά σχέδια στην κάθε τρίχα, έτσι ώστε στο πεδίο εφαρμογής τους, να αντανακλούν το φως ώστε να δείχνουν συγκεκριμένο χρώμα. Έτσι μελλοντικά, φανταστείτε ότι θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε μία συσκευή σαν τη πρέσα μαλλιών και να επιλέγουμε το χρώμα το οποίο θα αντανακλούν. Ιδανικά, με τη χρήση πολυμερών conditioners, θα “χαράσσουμε” πάνω σ’ αυτά το χρώμα που θέλουμε, χωρίς να ταλαιπωρούμε ιδιαίτερα τα μαλλιά μας.
Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε εργαστηριακές συνθήκες με συσκευές που δεν είναι σχεδιασμένες για οικιακή χρήση βέβαια. Από τις μέχρι τώρα δοκιμές τους, λένε πως η μέθοδος της “χάραξης” της τρίχας με δέσμες ιόντων, φαίνεται περισσότερο αποτελεσματική στα καστανά μαλλιά (yes!).
Οι προοπτικές της τεχνικής τους όμως, δεν εστιάζουν πρωταρχικά στα κομμωτήρια αυτού του κόσμου. Φαντάζονται την χρήση της αρχικά στο στρατό, όπου η χάραξη σχεδίων με δέσμες ιόντων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις στολές στρατιωτών ώστε να διακρίνονται εκείνοι που έχουν παρεισφρήσει στο στράτευμα, ή να εφαρμοστεί στις ατράκτους αεροσκαφών ώστε να τα κάνει “αόρατα” στο γυμνό μάτι, εν είδη καμουφλάζ.
Σίγουρα θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να μπορούμε να “χρωματίζουμε” τα μαλλιά μας με τη χρήση μίας μικρής οικιακής συσκευής, είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε, ότι η έρευνα έχει χρηματοδοτηθεί από την γνωστή πολυεθνική, P&G.

Διασκευασμένο κείμενο από το Chemist  


You May Also Like

1 σχόλια

 1. ...και πάνω που νόμιζα ότι έκανα την ανακάλυψη του αιώνα με τη καινούργια μου μασιά ( αυτή με τη διχάλα της Bosch)...
  ήδη φαντάζομαι χρυσαφιές ανταύγειες με total black,καστανοκόκκινες με camel και πάει λέγοντας... !!!
  xo
  Melina
  www.amuseinu.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0