Κράτα ένα μικρό κομμάτι αγνότητας

by - 12:17 μ.μ.

Καλησπερίζω τις αγνές υπάρξεις απανταχού του κόσμου!
Ας μιλήσουμε για την ευτυχία της αθωότητας. Για ‘κείνες τις “λευκές” στιγμές ανυποψίαστων σκέψεων. Ας μετρήσουμε ο καθένας ξεχωριστά, το μερίδιο αγνότητας που έχουμε παραχωρήσει στη καθημερινότητά μας.
Από νωρίς, από νηπιακή ακόμα ηλικία, η αθωότητά μας μειώνεται σταδιακά. Ο ρυθμός αυτής της ενέργειας, εξαρτάται από τον χαρακτήρα, τα διδάγματα και τις περιστάσεις που βιώνει κανείς. Οι εποχές που απαιτούν όλο και περισσότερη καχυποψία, όλο και λιγότερη καθαρότητα, εξαναγκάζουν τους περισσότερους ανθρώπους να διατηρούν επιφυλακτικό προφίλ ή -στη χειρότερη περίπτωση- ύπουλο και πονηρό. Περνάνε δηλαδή είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση.
Μπορεί όντας δύσπιστος
στις καλές προθέσεις των άλλων, όντας δόλιος και εκμεταλλευτής, να βγαίνει κανείς αζημίωτος από κάθε ιστορία. Όμως σίγουρα δε βγαίνει ευτυχισμένος! Η ευτυχία επισκέπτεται εκείνους που με επιμονή κρατούν την αγνότητα μέσα τους, ως λάφυρο απ’ τη προγενετήσια - αγγελική ζωή.
Ακόμα και η αθωότητα όμως, χρειάζεται μέτρο. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου, δε θα πρέπει να της επιτρέψεις να σου στερήσει μερίδιο ευστροφίας. Θα πρέπει να της μάθεις να συμβιώνει με άλλες ικανότητες. Δε θα εξυπηρετούσε πουθενά, να μη μπορείς να διακρίνεις τα μελανά στοιχεία αυτού του κόσμου. Ούτε βεβαίως, να σοκάρεσαι υπερβολικά και να τονίζεις πόσο αγνός είσαι σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μόνο αγνότητα δε προβάλει αυτό.
Αγνός είναι, εκείνος που γνωρίζει την αλήθεια, αντιλαμβάνεται τη κακεντρέχεια κι ωστόσο επιλέγει να παραμείνει καθαρός. Εκείνος που θα κατανοήσει ένα black “αστείο”, αλλά δε θα καταφέρει να γελάσει μ’ αυτό. Εκείνος, που μπορεί να στέκεται μεσ’ τη “βρωμιά” χωρίς να λερώνεται! 

You May Also Like

2 σχόλια

 1. Δώσε μου βαλσάκι, ακορντεόν, φυσαρμόνικα και θα μου γεμίζεις τη καρδιά καθαρή χαρά... τόσο απλά!
  Εξαιρετική επιλογή- ανάρτηση!

  ΑΦιλάκια χαμογελαστά! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Στεφανία μου! Είδες ωραία μελωδία; Είχα μια απίστευτη στιγμή σήμερα το πρωί... έβαλα -τυπικά- μουσική να παίζει από διαδικτυακό ραδιόφωνο, όσο ετοίμαζα τον καφέ μου και να σου ο Αγγελάκας με το υπέροχο αυτό βαλς, που συνέπεσε με κάποιες μαγικές χρυσές πρωινές αχτίδες πάνω μου. Τι όμορφα που είναι τα ξημερώματα αυτή την εποχή!

   Διαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0