Άλλο ύφος & υφή στις φωτογραφίες σου

by - 1:12 μ.μ.

Καλημέρα, καλημέρα! 
Προσπερνώ τη παράγραφο απολογίας, σχετικά με τις μέρες απουσίας μου. Θα δοκιμάσω να σε κάνω να ξεχάσεις πόσο απαράδεκτη είμαι, με το παρακάτω tip για πρωτότυπα, πανέμορφα και πανεύκολα wall-art, που είναι κρίμα να κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου!
Ξέρεις, το κέντημα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ must, σε όλα τα φάσματα σχεδιασμού και τέχνης. Γιατί η φωτογραφία να αποτελεί εξαίρεση? Είναι τόσο εμπνευσμένο να δημιουργήσουμε τέχνη πάνω σε τέχνη και τόσο απλό να δώσουμε μια φρέσκια και ξεχωριστή πινελιά στις φωτογραφίες που κοσμούν τον χώρο μας. 

Δώσε βάση στα βήματα που ακολουθούν, για την υλοποίηση...
της ιδέας: 

Υλικά:

- εκτυπωμένη φωτογραφία
- ένα κομμάτι χαρτόνι στο μέγεθος της φωτογραφίας
- βελόνα
- νήματα για κέντημα
- κόλλα σε spray 


Βήμα 1ο: Επιλέγουμε μία φωτογραφία, η οποία μπορεί να προσφέρει έναν επαρκή χώρο κεντήματος. Όπως ένα ζευγάρι γυαλιά, μια πόρτα αυτοκινήτου ή έναν κενό τοίχο. Οτιδήποτε δεν παρουσιάζει λεπτομερές ενδιαφέρον και μπορεί να γίνει αντιληπτό, μόνο από το περίγραμμά του. Για καλύτερα αποτελέσματα χρωματικής σύνθεσης, προτιμότερη θα ήταν μία ασπρόμαυρη φωτογραφία.  

Βήμα 2ο: Κολλάμε τη φωτογραφία στο χαρτόνι, για λόγους σταθερότητας και αντοχής του χαρτιού, στα τρυπήματα που ακολουθούν.  

Βήμα 3ο: Επιλέγουμε τα χρώματα των κλωστών, λαμβάνοντας υπόψιν το περιβάλλον όπου θα τοποθετηθεί η τελική μας κορνίζα. Τρεις διαφορετικές αποχρώσεις, είναι μια καλή ποσότητα χρώματος. Χρησιμοποιούμε μέτρια βελόνα: αρκετά μεγάλη ώστε να περνάει η κλωστή πολλαπλές φορές μέσα από μια τρύπα, αν χρειαστεί, και αρκετά μικρή ώστε να μην έχουμε σημαντική απώλεια χαρτιού.   


Βήμα 4ο: Στο στάδιο του κεντήματος, θα πρέπει να προσέξουμε 2 πράγματα πριν αφεθούμε στη φαντασία: α) να μην ανοίγουμε πολύ κοντά μεταξύ τους τις τρύπες και β) να “χαράξουμε” πρώτα ένα υποτυπώδες σκαρίφημα του σχεδίου μας κι έπειτα να προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες και τα γεμίσματα.  

Βήμα 5ο: Με το κορνίζωμα της φωτογραφίας, είμαστε έτοιμοι να τοποθετήσουμε το έργο μας στη πιο αδιάφορη -μέχρι σήμερα- γωνιά!    Photo tutorial: A Beautiful Mess 
Πρωτότυπη ιδέα: Jose Romussi

You May Also Like

3 σχόλια

 1. Τι όμορφη ιδέα! Τέλειο! Καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή εβδομάδα Μάρω, χαίρομαι που σ' αρέσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραιοοοοο. Πολύ πρωτότυπο. <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0