To Know Us Better: Φαίη Σακελλίων

by - 12:57 μ.μ.

Η άνοιξη -το ‘χω ξαναπεί- είναι η καλύτερη εποχή για ‘μένα: σύμβολο της “ανθοφορίας”, “μητέρα” του έρωτα και η κατάλληλη κλιματική συνθήκη να χαρώ τα blazers που τόσο αγαπώ! Βεβαίως, αν βάλεις κάτω και τα τρία, έχουν έναν κοινό παρονομαστή… την επιθυμία να είμαι όμορφη!
Σκέφτηκα πως αυτή η ανάγκη δεν είναι αποκλειστικότητά μου. Έτσι στο σημερινό ‘To Know Us Better’, έχω καλέσει μια ειδικό ομορφιάς! Τη Φαίη Σακελλίων – Make Up Artist και beauty editor του blog: ‘Το Make-Up Μου’.
Πριν καν περάσουμε στις ερωτήσεις, με κέντρισε ιδιαίτερα μια κουβέντα της: «Όταν μπαίνω στο μετρό, δεν σταματώ να κοιτάζω τα πρόσωπα γύρω μου. Σκέφτομαι τι θα έκανα ως μακιγιέζ στη κάθε μία… τι θα έκρυβα και τι θα αναδείκνυα! Σκανάρω με λίγα λόγια (γέλια)!». Αναγνώρισα σ’ αυτή τη φράση έναν επαγγελματία “τρελαμένο” με τη δουλειά του! Θυμήθηκα μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με κάποιον εξίσου “τρελαμένο” με τη δική του δουλειά, με τον οποίο καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η λεγόμενη ‘επαγγελματική διαστροφή’, οξύνει το νου κι ανοίγει τα μάτια…
κάτι, που όχι μόνο έχουμε ανάγκη τη δεδομένη στιγμή οικονομικά, αλλά και ψυχικά!
Ορμώμενη από τη παραπάνω εξομολόγησή της, ξεκίνησα τις ερωτήσεις μου με αντισυμβατική σειρά… 

Ποιο είναι το δυσκολότερο πρόσωπο που μπορεί να σου “συμβεί”; Αυτό που όταν “σκάει” μπροστά σου λες «Ωχ!».

Θεωρώ ότι τα μάτια και τα χείλη, αν είναι μικρά, εύκολα μπορείς να κλέψεις και να τους δώσεις εφέ ώστε να φαίνονται μεγαλύτερα. Όπως και τα μάγουλα, μέτωπο, μύτη, αν είναι μεγαλύτερα κάνουμε κοψίματα και τα φέρνουμε “στα μέτρα μας”. Εκεί όμως που θες πραγματικά να φωνάξεις «Βοήθειαααααα!», είναι σε δύο περιπτώσεις: Η πρώτη είναι το μακιγιάζ σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, που οι ρυτίδες είναι βαθιές και σαφώς θα πρέπει να τις γεμίσεις ώστε να είναι λιγότερο ευδιάκριτες. Η δεύτερη είναι όταν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ακμής. Εκεί που το δέρμα είναι ανομοιογενές με ενεργά σπυράκια, κοκκινίλες και ούλες από παλαιότερη ακμή. Σε ένα τέτοιο δέρμα, θα πρέπει να δουλέψεις ώστε να εξομαλύνεις πρώτα χρωματικά τα όποια προβλήματα ακμής κι έπειτα να αποδώσεις την υφή του δέρματος όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη. Μεγάλη πρόκληση -λόγω τις κατάστασης του, της βαριάς κάλυψης που απαιτείται, των εργαλείων μιας χρήσης για την αποφυγή μετάδοσης μικροβίων-, αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, κινδυνεύει να φουντώσει περισσότερο.

Όσο υπάρχουν πινέλα όλα σώζονται, σωστά; Εσύ όμως τι ευχαριστιέσαι περισσότερο; Τη πρόκληση της “δύσκολης επιχείρησης σουλουπώματος” ή το “ιδανικό πρόσωπο καμβά”;

Πολύ σωστά! Σε ένα ιδανικό πρόσωπο και μια γραμμή eyeliner να τραβήξεις, όμορφο θα παραμείνει. Πρόκληση είναι όταν μιλάμε για αλλαγή. Εκεί που το μακιγιάζ θα είναι κάτι νέο, κάτι που η πελάτισα δεν συνήθιζε να κάνει, με τεχνικές που δεν θα ακολουθούσε  ποτέ. Αυτό το χαίρομαι  και εγώ πραγματικά!!!!!


Συνειδητοποιημένη από μικρή για την κλίση σου στον τομέα της αισθητικής, έχεις δουλέψει σε κατάστημα καλλυντικών ως πωλήτρια, αργότερα σε κέντρο ομορφιάς, συνεργάστηκες με επαγγελματίες άλλων κλάδων (κομμωτές, φωτογράφους), όμως σήμερα έχεις ελαχιστοποιήσει τη “δράση” σου λόγω μητρότητας… υποθέτω μαζί με το παιδάκι σου γεννήθηκε και η ιδέα του blog ώστε να διοχετεύεις εκεί όλη σου την ενέργεια γύρω απ’ το αντικείμενο! Κατά πόσο το blogging αποτελεί δίοδος στη δημιουργικότητα και κατά πόσο περιορισμός;

Το blogging για μένα είναι μεγάλη έμπνευση, γιατί συνεχώς βάζω το μυαλό μου σε μια διαδικασία να κατεβάζει ιδέες, να γράφω για πράγματα που γνωρίζω και άλλοτε για αυτά που διαρκώς μαθαίνω και να τα μοιράζομαι μέσα από άρθρα. Βέβαια, όλα αυτά είναι σχεδόν πάντα, μόνο θεωρία στο blogging. Περιορισμό θα έλεγα ότι συναντώ μόνο σε τεχνικά θέματα: πως να δείξω ένα tutorial, καλή απόδοση χρωμάτων στις photos και άλλα τέτοια. Άρα ναι, για ‘μένα είναι δημιουργικό.

Τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει στα ελληνικά blogs ομορφιάς; Θεωρείς πως όλα όσα γράφονται (beauty tips, reviews κ.α.) είναι εμπεριστατωμένες γνώμες; - ειδικών και μη.

Θέλω να πιστεύω πως είναι εμπεριστατωμένες γνώμες, γιατί υπάρχει κόσμος που μας ακολουθεί, διαβάζει, αγοράζει. Δε μπορούμε “άιντε έτσι” να γράφουμε ότι να ‘ναι. Τώρα σχετικά με τα reviews πρέπει και ο αναγνώστης να λαμβάνει υπόψη του ότι το τάδε προϊόν δούλεψε έτσι, στον τύπο δέρματος της εκάστοτε blogger που το παρουσιάζει, αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει για όλους. Θα με χαροποιούσε -σαν αλλαγή- να έβλεπα να μην εκθειάζουμε τόσο πολύ κάποια προϊόντα, γιατί κακά τα ψέματα, δεν είναι όλα τέλεια.

Η πληροφορία κι η γνώση, μέσω του διαδικτύου, μεταδίδεται πανεύκολα και σε παγκόσμιο επίπεδο κι έτσι αποκαλύπτονται μερικά “επαγγελματικά μυστικά”. Τι ευθύνη αποδίδεις σ’ αυτό το φαινόμενο, για την κρίση του κλάδου;

Η κρίση είναι μεγάλη. Ο κόσμος μέσα από αυτό, έμαθε να είναι πιο ψαγμένος. Αναζητά λύσεις από το διαδίκτυο, άλλοι κέρδισαν από αυτό - όπως εταιρίες που διαφημίζονται, άλλοι έχασαν - όπως ο κλάδος μου που δεν παίζει να ζήσεις μόνο με το επάγγελμα της μακιγιέζ και άλλοι πάλι, στράφηκαν στο να παρουσιάζουν το επάγγελμα τους διαδικτυακά. Αυτό αποτελεί δημιουργία, οπότε όλα αυτά είναι ένας κύκλος… εύχομαι τα πράγματα να ανακάμψουν σύντομα!!!

Όλοι το ευχόμαστε! Τώρα θα μας αποκαλύψεις ένα blog ή ένα site που δε παραλείπεις να συμβουλεύεσαι;

Χμμμ… διαβάζω αρκετά blogs/sites ελληνικά και ξένα, αλλά νομίζω ότι αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το Miss Bloom!!!

Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξει μια κοπέλα τον/την “σωστό/ή” επαγγελματία; Ποια χαρακτηριστικά, δηλαδή, πληροί ο καλός/ή make-up artist;

Δεν θεωρώ ότι είναι και πολλά τα κριτήρια, είναι όμως ουσιώδη: ποιότητα καλλυντικών -και δεν αναφέρομαι σε ακριβά ποιοτικά καλλυντικά, αλλά και σε πιο οικονομικά που είναι επιλεγμένα για να αποδίδουν ένα σωστό αποτέλεσμα-, καθαριότητα, τεχνική. Αυτά κατά τη γνώμη μου πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν/μία σωστό/ή επαγγελματία.

Μα υπάρχουν “θαυματουργά” προϊόντα σε οικονομικές τιμές; Δώσε μας τα φώτα σου…

Φυσικά και υπάρχουν θαύματα εκεί έξω σε απίστευτα καλές τιμές, όπως τα:

- ‘Prime Fx - Foundation Primer’ - βάση για πριν το foundation της ‘Beautyuk’. Αξία: €5,99.
- ‘W7 InThe Buff’ - παλέτα με πολύ καλή απόδοση χρωμάτων και dupe της παλέτας ‘Naked 2’, από Urban Decay. Αξία: €8,00.
- ‘I stage’ - βάση για σκιά της ‘Essence’, πολύ καλή και οικονομική. Αξία: €2,45.
- ‘Bioderma Sensibio H2O’ - νεράκι καθαρισμού προσώπου, που αφαιρει τέλεια το μακιγιάζ. Αξία: €10,95.
- ‘Maybelline New York - Super Stay Better Skin Foundation’, με πολύ καλή κάλυψη που κρατάει για ώρες. Αξία: €16,95.
XXL Lash - Caebon Black’ - μάσκαρα για έντονο αποτέλεσμα με μήκος και όγκο, από Skouras Cosmetics. Αξία: €7,50.
Golden Rose Velvet Matte’ - σταθερό κραγιόν σε υπέροχες αποχρώσεις. Αξία: €4,00.

Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο κομμάτι της περιποίησης; Εννοώ από τη φροντίδα της επιδερμίδας, μέχρι το μακιγιάζ.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη ξεκινάνε από την ενυδάτωση, όσες έχουν λιπαρές επιδερμίδες θεωρούν ότι λόγω του τύπου της επιδερμίδας τους, δεν έχουν τόση ανάγκη από ενυδάτωση. Άλλο όμως λιπαρότητα και άλλο ενυδάτωση! Το δέρμα έχει ανάγκη από υγρασία για να είναι υγείες και όχι αφυδατωμένο. Τη λιπαρότητα μπορείς να την ρυθμίζεις με προϊόντα oil free. Τα πολύ λεπτά φρύδια είναι λάθος… αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές πια! Όταν στην ανάγκη μας να αποκτήσουμε ζουμερά χείλη ξεφεύγουμε εκτός περιγράμματος κατά πολύ, αυτό είναι αφύσικο σαν αποτέλεσμα. Δεν βάζουμε σκούρο στεγνό-ματ κραγιόν σε πολύ μικρά χείλη, αλλά πάντα ένα ανοιχτόχρωμο με glossy τελείωμα. Έτσι δίνουμε μεγαλύτερο εφέ στα χείλη μας.
Πρέπει να είμαστε σχεδόν σχολαστικές με την επιλογή foundation ως προς την απόχρωση που θα επιλέξουμε. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χρώμα μας, για να μην φαίνεται ότι φοράμε μάσκα και πάντα απλώνουμε και στο λαιμό.

Τι στιλ μακιγιάζ θα πρότεινες για τη τρέχουσα σεζόν;

Το στιλ που με έχει ενθουσιάσει και ανυπομονώ να ανοίξει ο καιρός για τα καλά για να είναι πιο “φορέσιμο”, είναι μια καλοδουλεμένη βάση σχεδόν αόρατη, συνδυασμένο με ένα απόλυτα φυσικό look στα μάτια και φορεμένο με πορτοκάλι αποχρώσεις στα χείλη.


Άλλο ένα trend της σεζόν είναι οι μεταλλικές αποχρώσεις στα μάτια, φορεμένες με ακανόνιστο τρόπο στα βλέφαρα άλλα και στην κάτω γραμμή των βλεφάρων με nude χείλη.


Αλήθεια, τι είναι ομορφιά; Δώσε μας έναν ορισμό με 5 στοιχεία… ποιές είναι οι προδιαγραφές για να θεωρούμαι όμορφη;

Η ομορφιά είναι υποκειμενική… δεν υπάρχουν ιδανικά. Θεωρώ ότι αν μια γυναίκα αφιερώσει λίγο από το χρόνο της, με όποια μέσα διαθέτει, για να ασχοληθεί λίγο με τα μαλλιά της, να περιποιηθεί το δέρμα της, με το μακιγιάζ  και τα νυχιά της, αν είναι ο εαυτός της και χαμογελά, αυτό για μένα είναι ομορφιά!!!

Το test μου σήμερα περιλαμβάνει ένα “βαλιτσάκι”. Ας πούμε πως στο ταξίδι που θα κάνω για τις ημέρες του Πάσχα, θα πάρω μαζί μου ένα beauty case στο οποίο χωράνε μόνο 10 προϊόντα. Τι παίρνω μαζί μου;

Ωχ! δύσκολο test, αν υποθέσεις ότι το δικό μου beauty case θα μπορούσε να είναι ένα container...


1. Σίγουρα καθαριστικό προσώπου και ματιών σε ένα.
2. Ενυδατική με spf.
3. Foundation… κάποιο όμως, που θα είχα την άνεση να το φορέσω πρωί και να μου δίνει τη δυνατότητα να το “χτίσω” με περισσότερες στρώσεις για καλύτερη κάλυψη το βράδυ.
4. Πούδρα. Κάποια που το αποτέλεσμα της θα ήταν πολύ σταθερό.
5. Mascara. Αναλόγως με το επιθυμείτο αποτέλεσμα.
6. Μια παλέτα πολυχρηστική, με χρώματα ανοιχτά και σκούρα για το μακιγιαζ μου. Ίσως κάποια από τις σκιές να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί  και σαν highlight.
7. Ρουζ. Κάτι ευκολοφόρετο, στο  χρώμα της  υγείας που θα ήταν set με κάποιο bronzer στη συσκευασία του.
8. Gloss, σε κάτι ανοιχτόχρωμο για πρωινές εμφανίσεις.
9. Κραγιόν. Κάτι πιο σταθερό στην απόχρωση που λατρεύεις!
10. Δυο μολυβάκια -κλέβω λίγο, αλλά εκεί στη γωνίτσα βλέπω χωράει-. Ένα διπλό: ανοιχτό & πιο σκούρο για τα μάτια, και ένα σε ουδέτερη απόχρωση για τα χείλη.

Όπως βλέπεις παρέλειψα πινέλα, βερνίκι, νυχιών, body lotion… και η λίστα είναι μεγάλη!

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο; Όχι στο βαλιτσάκι, στη κουβέντα μας!

Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας… ό,τι καλλυντικό και να φορέσεις δεν θα δείχνεις ομορφότερη, αν αυτό δεν πηγάζει από μέσα σου!

Παρακάτω προβάλλεται ένα δείγμα από τη δουλειά της Φαίης:


Η Φαίη μαζί με άλλες beauty editors και fashion bloggers, μοιράζεται τις αναρτήσεις της στην κοινότητα ‘Take Me Out’ στο Google Plus.

You May Also Like

2 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0