Καλαμαράκια κοκκινιστά με κουσκούς

by - 8:08 μ.μ.

Σας έχω νηστίσιμη πρόταση! Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ο άνθρωπος της συνταγής… μπορεί να συμβουλευτώ τρεις διαφορετικές, αλλά πάνω από τη κατσαρόλα θα “γεννήσω” κάτι τελείως νέο! Μπορεί μάλιστα, να εμπνευστώ απλώς μόνο από μια εικόνα και να αυτοσχεδιάσω το δικό μου πιάτο, με τα υλικά που διαθέτει η κουζίνα μου. Βασική προϋπόθεση όμως για την επιτυχία των αλχημειών μου, είναι η...
αγάπη για τη μαγειρική!
 
Υλικά

- 700gr καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο (Kallimanis)
- 250gr κουσκούς (ΑΒ Κοντά στηνΕλληνική Γη)
- 100gr ντοματοπελτές
- 2 μέτριες τριμμένες ντομάτες
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κρεμμύδι
- Αλατοπίπερο
- Λίγος μαϊντανός
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100ml λευκό κρασί 

Εκτέλεση 

- Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια σε χλιαρό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
- Τα σοτάρουμε στο λάδι, σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια κι έπειτα τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλατοπίπερο και το δαφνόφυλλο.
- Σβήνουμε με το κρασί κι αφού απελευθερώσει τα αρώματά του, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να μισο-σκεπαστούν τα καλαμαράκια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για περίπου 20'.
- Προσθέτουμε το κουσκούς (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό) και τον μαϊντανό. Αφήνουμε το κουσκούς να βράσει για 10', ανακατεύοντας για να μη μας κολλήσει.       

Tip: Αν έχει περισσέψει κόκκινη σάλτσα ζυμαρικών από την προηγούμενη, κανένα πρόβλημα… προσθέτουμε και τη σάλτσα και τα καλαμαράκια μας μόλις έγιναν πιο νόστιμα!

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0