Ασκήσεις για ευεξία

by - 12:46 μ.μ.

Διώξτε την κούραση και κερδίστε ενέργεια και ευεξία με τις αποτελεσματικότερες ασκήσεις yoga που μπορείτε να κάνετε ακόμη και αν είστε αρχάριοι. 

Στάση του Δέντρου (Vrksasana) 

Σταθείτε σε όρθια θέση επικεντρώνοντας την προσοχή σας στα πέλματα. Μεταφέρετε το βάρος του σώματος σας στο δεξί πόδι, κρατώντας το σφικτό και τεντωμένο, σαν τον κορμό ενός δέντρου. Λυγίστε το αριστερό γόνατο και τοποθετήστε το πέλμα στο εσωτερικό μέρος του δεξιού μηρού με τα δάκτυλα να δείχνουν προς το πάτωμα. Ενώστε τις παλάμες σας μπροστά από το στήθος. Μείνετε για πέντε αναπνοές σ’ αυτήν την στάση και προσπαθήστε να κρατάτε το αριστερό γόνατο ανοικτό και την πλάτη ίσια με τους ώμους να τείνουν μακριά από τα αφτιά. Κρατάτε το βλέμμα σε ένα σταθερό σημείο μπροστά σας και αναπνέετε σταθερά νιώθοντας την αναπνοή μέχρι τα...
πέλματα. 


Στάση του Κάτω Σκύλου (Adho Mukha Svanasana) 

Στέκεστε στα τέσσερα (στάση της γάτας) και τοποθετείτε τις παλάμες κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τα ισχία. Πατήστε τα δάκτυλα των ποδιών στο πάτωμα και πάρτε εισπνοή. Με την εκπνοή ανασηκώστε τα γόνατα από το πάτωμα και αρχίστε να τα τεντώνετε πιέζοντας μαλακά τις φτέρνες προς τα κάτω. Κρατήστε τεντωμένα τα χέρια και στέψτε την λεκάνη σας προς τον ουρανό. Φανταστείτε ότι το σώμα σας παίρνει το σχήμα μιας πυραμίδας. Αφήστε την κορυφή του κεφαλιού να πλησιάζει το πάτωμα, βάλτε προς τα μέσα το πηγούνι και κοιτάξτε προς τον αφαλό. Μείνετε για πέντε αναπνοές. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο παραμονής σε αυτή την στάση. Στάση της Γέφυρας (Setu Bandhasana) 

Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατα και πατήστε τα πέλματα στο άνοιγμα των ισχίων, κοντά στην λεκάνη. Ακουμπήστε τα χέρια δίπλα στο σώμα. Εισπνέοντας πιέστε με δύναμη στο πάτωμα και τα δύο πέλματα σηκώνοντας ψηλά την λεκάνη. Φέρτε τώρα τα χέρια πίσω από την πλάτη και πλέξτε τα δάκτυλα μεταξύ τους. Προσπαθήστε να τα μακραίνετε προς τις φτέρνες για να ανοίγουν οι ώμοι και να αποτραβιούνται μακριά από τα αφτιά σας. Κρατώντας την λεκάνη ψηλά μεταφέρετε το βάρος του σώματος προς τους ώμους. Τα γόνατα με τα δάκτυλα των ποδιών είναι στην ίδια ευθεία και ο κόκκυγας μακραίνει προς τα γόνατα. Μένετε για πέντε με δέκα αναπνοές.Κάθε στάση της γιόγκα αποτελεί και μια καινούργια πρόκληση. Τα οφέλη είναι πολλά, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.

Πέτυ Λάλα - Eπαγγελματιας χορευτρια και δασκαλα Yoga-Pilates

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0