Ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας στη Νορβηγία

by - 7:37 μ.μ.

Ένα πολικό ρεύμα πάγωσε τα πάντα στον κόλπο του νησιού Lovund, της Νορβηγίας.
Μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με ένα πολικό ρεύμα αέρα, πάγωσαν ακαριαία σχεδόν, την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο, εγκλώβισε χιλιάδες ρέγγες τη στιγμή που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την επίθεση κορμοράνων. Τα άτυχα ψάρια, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία κι έτσι...
κατέληξαν παγωμένα στην ακτή.
Ο Ingolf Kristiansen, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και ανακάλυψε και απαθανάτισε πρώτος το εντυπωσιακό θέαμα, δήλωσε πως δεν θυμάται κάτι τέτοιο να έχει ξανασυμβεί! Ειδικοί ωκεανολόγοι, που επίσης μίλησαν για το φαινόμενο, βεβαίωσαν πως είναι πολύ σπάνιο για τα ψάρια να φτάσουν τόσο κοντά στην ακτή και ειδικά στα νερά του κλειστού κόλπου του Lovund. Προφανώς παρασύρθηκαν από το ορμητικό πολικό ρεύμα.  
Λίγο καιρό πριν, σε ένα ποτάμι -και πάλι στη Νορβηγία-, είχε επίσης συμβεί κάτι παρόμοιο. Ένας νεκρός τάρανδος, αλεπούδες και άλλα ζώα του δάσους, στη προσπάθειά τους να περάσουν στην αντίπερα όχθη, πέθαναν μέσα στο νερό, ενώ αυτό πάγωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!  You May Also Like

3 σχόλια

 1. αυτα τα λάθη κάνουμε στην φυση και περιμένουμε οτι εκείνη δεν θα κάνει κάτι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς έτσι είναι... η φύση αργεί αλλά αντιδρά κάποια στιγμή και η αντίδρασή της σίγουρα είναι ένας -έστω και ακραίος- τρόπος να συνεχίσει να επιβιώνει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φωτογραφίες που παγώνουν τη καρδιά...
  'Έχω μέρες να επισκεφτώ το blog σου, γι αυτό και τ' αργοπορημένα σχόλια!
  Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ πως η φύση, εκδικείται...
  ΑΦιλάκια πάντα τρυφερά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0