Εκεί όπου η τροφή και η φωτογραφία ερωτεύονται!

by - 4:08 μ.μ.

Μια ευχάριστη ανακάλυψη μου έφτιαξε τη μέρα και αν μη τι άλλο μου άνοιξε την όρεξη -όχι πως μου έκλεισε ποτέ-!
Η νέα τάση του food photography που ξεκινά από τις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και καταλήγει στα ατελείωτα profiles των social networks, έχει εξελιχθεί σε ένα είδος τέχνης. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά -πολλές φορές, μόλις κομμένα από τον διπλανό μπαξέ- απλώνονται πάνω σε λευκό φόντο και “ποζάρουν” στον φακό με την “άνεση” ενός έργου τέχνης. Σκοπός του εκάστοτε φωτογράφου...
είναι να εστιάσει στη ζωντάνια των χρωμάτων, τη καθαρότητα της φρεσκάδας, την μοναδικότητα του φυσικού και βέβαια στην αγάπη για τη γνήσια κι ανόθευτη τροφή. 
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εμπορικής/διαφημιστικής χρήσης, αυτού του είδους φωτογραφιών και δεν είναι πολλοί οι φωτογράφοι, αυτού του είδους φωτογραφίσεων. Μία εξ’ αυτών είναι η Julie Lee η οποία διατηρεί το απολαυστικό blog Julie 's Kitchen’, όπου το ποιοτικό “foodography” (food photography), βασιλεύει! Η ίδια μάλιστα, δε διστάζει να παραδεχτεί πως μερικές φορές χρησιμοποιεί απλώς τη camera του κινητού της τηλεφώνου και τον φυσικό φωτισμό της κουζίνας της!


You May Also Like

2 σχόλια

 1. Σίγουρα οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές... εμένα μου κάνουν και για print σε ύφασμα, ίσως από διακοσμητική διαστροφή!
  ΑΦιλιά και καλό δημιουργικό μας Σ/Κ! :)


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όντως, έχεις δίκιο… δε θα ‘ταν άσχημα! Ωστόσο έχουν χρησιμοποιηθεί κάποιες απ’ αυτές τις φώτο ως ημερολόγιο. Ένα ημερολόγιο το οποίο σου υπενθυμίζει ποιά φρούτα και λαχανικά είναι της κάθε εποχής!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0