Σε ποια δάχτυλα φοράτε τα δαχτυλίδια σας;

by - 12:15 μ.μ.

Τη γνωρίζεις μόλις λίγους μήνες κι όμως παρασυρόμενος από το πάθος, της έκανες πρόταση γάμου με ένα μονόπετρο “ΝΑ”! Εκείνη δέχτηκε και τώρα αναρωτιέσαι αν τη ξέρεις αρκετά καλά, για να προχωρήσεις εις γάμου κοινωνία. Δες ένα απλό trick για να καταλάβεις τη “κοψιά” της my son!  
Η θέση του δαχτυλιδιού στο χέρι ενός ανθρώπου, παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Ανάλογα με το δάχτυλο που επιλέγουμε να φορέσουμε το δαχτυλίδι, αποκαλύπτεται και μια αράδα χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς μας. Το δαχτυλίδι -και δη το δαχτυλίδι αρραβώνων- έχει ξεχωριστή σημασία, διότι πέρα από αυτό που συμβολίζει, κουβαλάει...
πάνω του και μια προσωπική ιστορία. 
Φορώντας ένα δαχτυλίδι, εκπέμπουμε μηνύματα προς κάποιον, αλλά και προς σ’ όλο τον κόσμο. Δεδομένου ότι το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου αντιστοιχεί στην λογική και ελέγχει τη δεξιά πλευρά, είναι σαφές να σκεφτούμε ότι φορώντας ένα δαχτυλίδι στο δεξί χέρι υπάρχει επιθυμία για τον έλεγχο της ζωής και των πράξεων μας. Αντίστοιχα, το δεξί ημισφαίριο ελέγχει το αριστερό χέρι και την δημιουργική ικανότητα. Τα δαχτυλίδια λοιπόν στο αριστερό χέρι, συμβολίζουν τις πεποιθήσεις, την δημιουργικότητα και τις κλίσεις. Φορώντας ένα δαχτυλίδι σε ένα συγκεκριμένο δάχτυλο συνήθως σχετίζεται με τη βούληση για αύξηση της ενέργειας που συνδέεται με αυτό δάχτυλο.
Καταρχάς, όταν κοιτάζουμε τα χέρια για να τοποθετήσουμε το δαχτυλίδι μας, καλό είναι να γνωρίζουμε το εξής απλό γεγονός: ότι κάθε χέρι έχει διαφορετική σημασία. Το αριστερό χέρι είναι το δεκτικό-παθητικό χέρι, ενώ το δεξί χέρι το ενεργό, το αριστερό χέρι το yin και το δεξί χέρι το yang. Με το αριστερό χέρι λαμβάνουμε την ενέργεια. Με το δεξί χέρι δίνουμε ενέργεια. Υπάρχει μια ισορροπία εδώ, και οι δύο πλευρές είναι εξίσου απαραίτητες για την ευημερία μας.

Τα Δάχτυλα

Κάθε δάχτυλο έχει τόσο θετικές, όσο και αρνητικές δυνατότητες και θα πρέπει να έχουμε επίγνωση της υπερφόρτωσης τους με την τοποθέτηση των δακτυλιδιών. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ασήμαντες στην αρχή, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνουν σοβαρές.

Ο δείκτης

Κάθε έμφαση στον δείκτη θα τείνει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά της ηγεσίας, της εκτελεστικής ικανότητας, της φιλοδοξίας και της αυτοπεποίθησης. Το άτομο που διαλέγει δαχτυλίδια για τον δείκτη, οδηγείται να θέσει τον εαυτό του σε ένα εκτελεστικό ρόλο, συχνά παρά τη θέλησή του. Η δύναμη και φιλοδοξία υπερτονίζονται, καθώς και η ανάγκη μας να κλιμακωθεί το εγώ μας και να αποκτήσουμε δύναμη και αντοχή. Επειδή, συνδέεται με ηγετικές ικανότητες και φιλοδοξίες. Βασιλιάδες, ιερείς και θεραπευτές φορούν δαχτυλίδια στο δείκτη τους, γιατί πιστεύεται ότι αυτό το δάχτυλο έχει ιδιαίτερη δύναμη. Με τον ίδιο τρόπο ο καθένας μπορεί να τονίσει την δική του εξουσία.

Το μεσαίο δάχτυλο

Το μεσαίο δάχτυλο ονομάζεται ‘Δάχτυλο του Κρόνου’ κι εδώ βρίσκουμε τις ιδιότητες που αφορούν το ανθρώπινο δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Επίσης τονίζει την αίσθηση του τι είναι σωστό και τι λάθος, σε κάθε δεδομένη κατάσταση. Άλλες ιδιότητες που σχετίζονται με τον Κρόνο είναι μια κάποια τάση προς την ενδοσκόπηση, μυστικότητα και τον υλισμό.
Είναι το ψηλότερο δάχτυλο και είναι συνδεδεμένο με το στόχο μας στη ζωή. Δεδομένου ότι είναι επίσης στο κέντρο του χεριού, αντιπροσωπεύει την ταυτότητά μας και τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εμάς. Όσοι φορούν ένα δαχτυλίδι στο μεσαίο δάχτυλό τους, συχνά θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής.
Όμως είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου, ότι παλιότερα, ήταν το μόνο δάκτυλο που δεν φοράγαμε δαχτυλίδι. Δεν ξέρουμε ακριβώς το λόγο αυτής της εξαίρεσης, αλλά μια εξήγηση ίσως δίνεται από τις μαρτυρίες των παλιών χειρομαντών: πίστευαν ότι ο μέσος δάχτυλος είναι ο “γιατρός” του σώματος και συνδέεται με σημαντικά όργανα, όπως το συκώτι και το έντερο. Πιθανόν λοιπόν, να προτιμούσαν να μην επιβαρύνουν το σημαντικό αυτό δάχτυλο με κοσμήματα για να μη μειώσουν την εξισορροπητική του λειτουργία.

Ο παράμεσος

Ο παράμεσος εκπροσωπεί, πάνω απ' όλα, τη δημιουργικότητα. Είναι η δημιουργικότητα στην καλλιτεχνική έκφραση, στη δεξιοτεχνία, αλλά και η δημιουργικότητα σε κάθε προσπάθεια της ζωής. Τονίζει την ενέργεια μέσα στον καθένα μας που δημιουργεί την έκφραση του εαυτού σε κάθε επίπεδο και είναι υποστηρικτική όλων των άλλων ενεργειών, δανείζοντας τους τη χάρη, την ομορφιά και τη συμπόνια.
Φορώντας ένα δαχτυλίδι στον παράμεσο σημαίνει μια σύνδεση με την καρδιά, αφού συνδέεται με μια αρτηρία που κατευθύνεται προς την καρδιά. Είναι συνδεδεμένο με τα συναισθήματα της αγάπης μας. Οποιοδήποτε δαχτυλίδι εδώ αντιπροσωπεύει δέσμευση και υπόσχεση της αιώνιας πίστης προς το πρόσωπο που το έδωσε. Αν το δαχτυλίδι έχει αγοραστεί από εμάς τους ίδιους, υποδεικνύει ότι αγαπάμε τον εαυτό μας, καθώς κι ότι πιστεύουμε στα δικά μας ταλέντα.

Το μικρό δάχτυλο

Το μικρό δάχτυλο σχετίζεται με τις δεξιότητες επικοινωνίας μας, όχι μόνο φραστικά, αλλά με κάθε τρόπο.
Ένα δαχτυλίδι σε αυτό το σημείο, είναι ένα σημάδι εξάρτησης στις επιχειρήσεις και τις προσωπικές σχέσεις. Είναι ένα σύμβολο των σχέσεών μας με τους άλλους. Αυτό το δάχτυλο είναι το αντίθετο του δακτύλου της ανεξαρτησίας. Σχετίζεται με τη στάση μας προς τους άλλους, την οικειότητα και τον υλικό κόσμο. Εκφράζει, επίσης, τη σχέση που έχει κανείς με τον εαυτό του. Φορώντας ένα δαχτυλίδι είναι μια ένδειξη τιμής, αλλά φορώντας πολυάριθμα δαχτυλίδια είναι συνήθως ένα σημάδι ότι ένα πρόσωπο που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και ότι θέλει να προσελκύσει την προσοχή των άλλων.

Αντίχειρας

Ο αντίχειρας είναι πολύ σημαντικό δάχτυλο, διότι αντιπροσωπεύει την ποιότητα και την δύναμη της θέλησης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε γενικό επίπεδο. Όλοι χρειαζόμαστε αυτή την ποιότητα, αλλά ο αντίχειρας, ούτως ή άλλως, τονίζεται στο χέρι από την ίδια τη φύση της ανατομίας μας, οπότε δεν θα ήταν συνετό για ένα άτομο, να δώσει έμφαση στην ποιότητα της βούλησης, εκτός από μια προσωρινή βάση. Να είμαστε προσεκτικοί όταν φοράμε δαχτυλίδια εδώ και σε ό, τι αφορά τυχόν αλλαγές που συμβαίνουν στο χρόνο που τα φοράμε.

Διασκευασμένο κείμενο από το Η Διαδρομή
 

You May Also Like

2 σχόλια

 1. Xixixixi! δεν φοράω δακτυλίδια και τώρα τελευταία έβγαλα και τη βέρα μου, έτσι χωρίς κανένα λόγο και φυσικά δεν έχω τρύπια αυτιά... γιατρέ μου, είμαι στα καλά μου;

  ΑΦιλάκιαααααα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απόλυτα! Μεταξύ μας… στη καθημερινότητά μου ούτε εγώ φοράω δαχτυλίδια (γενικώς δεν υπάρχει κάτι μόνιμο πάνω μου – φοράω κοσμήματα αναλόγως την έξοδο).
  Οι άνθρωποι που δημιουργούν με τα χέρια, τα θέλουν ελεύθερα. Χωρίς βαρίδια, χωρίς εμπόδια, χωρίς χαλινάρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0