Νηστίσιμα μπισκοτάκια κανέλας

by - 2:36 μ.μ.


Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι θα μυρίσει! Έτσι, για να μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα σιγά-σιγά, έφτιαξα νηστίσιμα μπισκοτάκια κανέλας και σας κερνάω τη συνταγή!   

Υλικά (για περίπου 50 μπισκότα):

- 1 ½ φλ. σπορέλαιο
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- 1 ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 3 κ. γ. μπέικιν
- 1 κ. γ. σόδα
- 1 κ. γ. κανέλα
- 3 κ. γ. κακάο
- ½ κ. γ. γαρίφαλο
- 6 κ. σ. κονιάκ
- 1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού...

Εκτέλεση:

- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.
- Σε ταψί με λαδόκολλα, τα ψήνουμε για 30’ στους 180°C.
- Προαιρετικά: τα επικαλύπτουμε με λειωμένη κουβερτούρα, αφού κρυώσουν.

You May Also Like

3 σχόλια

  1. Θα με θυμηθείς όταν τα βγάλεις απ' τον φούρνο... ζω για τη στιγμή που τα σπάω στη μέση με το χέρι, όσο είναι ακόμα ζεστά. Τόσο αχνιστά, τόσο μυρωδάτα, τόσο σπιτικά!
    Επιπλέον διατηρούν την υγρασία των μουστοκούλουρων, μέχρι την επόμενη και την μεθεπόμενη μέρα... αν μείνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειοοοοο!!!!
    1ον Να σου πω οτι, πριν αρχίσω το αρθρο, απο τον τίτλο τραγουδούσα "Ο φούρνος θα τα ψήσει το σπίτι θα μυρίσει"!!!! χαχα
    2ον Φαίνονται υπέροχα θα τα κάνω ΣΙΓΟΥΡΑ αυτές τις μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0