Επισκεφθείτε το “σπίτι” των ‘ANIMaD’

by - 3:04 μ.μ.

ANIMaD’: Μια ομάδα δυο ατόμων, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εικονογράφησης και των κινουμένων σχεδίων – κατ’ επέκτασιν δημιουργούν animation και backgrounds για multimedia εφαρμογές, για την τηλεόραση, καθώς και illustrations για έντυπα, διαφημίσεις και εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων.
Τι; Νομίζετε πως πρόκειται για κανένα καλλιτεχνικό δίδυμο Βρετανών ονειροπαρμένων; Όχι, έχουμε κι εμείς ονειροπαρμένους…
δηλαδή θέλω να πω, έχουμε κι εμείς ταλαντούχους καλλιτέχνες στον χώρο των cartoons!
Η Έρση Σπαθοπούλου και ο Δημήτρης Καρατζαφέρης, συνεργάζονται από το 1998, κάτω από τη στέγη του γραφείου ‘ANIMaD Illustration & Animation’. Η πολυετής εμπειρία και η συνεχής ανάγκη για εξέλιξη, τους έχουν χαρίσει ένα πλούσιο βιογραφικό στη μέχρι τώρα πορεία τους. Η δουλειά τους χαρακτηρίζεται από αρτιότητα. Δίνεται έμφαση στη λεπτομέρεια, αποτυπώνεται ατμοσφαιρικά η “υφή” των χρωμάτων, παρουσιάζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόδοση των σκιών, μέσα από την αλληλεπίδραση του φωτός. Όλα αυτά, εξάγονται σε μια “δέσμη” μαζί με τη μουσική επιμέλεια, τα ηχητικά εφέ, το χιούμορ και βέβαια τη φαντασία που απαιτείται για να φτιάξει κανείς τις εκκεντρικές ιστορίες πίσω από τα σκίτσα!  
Η πολύ πρωτότυπη - διαδραστική τους ιστοσελίδα, τιμήθηκε με το ‘Χρυσό Βραβείο Ερμής 2012’, ως καλύτερη ιστοσελίδα αυτοπροβολής. Μπαίνοντας στο διαδικτυακό τους “σπίτι”, μπορείτε να παίξετε με τα φώτα, να περιηγηθείτε στα δωμάτια, να επεξεργαστείτε τα αντικείμενα, να ψαχουλέψετε τα συρτάρια και να ανακαλύψετε μυστικές κρύπτες, που οδηγούν άλλοτε στο παρελθόν κι άλλοτε σε κακόφημα bars! Όλα μπορούν να συμβούν στον μαγικό κόσμο των πλασμάτων, που κατοικούν σ’ αυτό το σπίτι!
Εδώ επίσης, μπορείτε να δείτε το blog της ομάδας. 

Το άρθρο γράφτηκε για το Art Nouveau

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0