Οκτώβριος: Μήνας κατά του καρκίνου του μαστού

by - 11:07 π.μ.


Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος, που εμφανίζεται στις γυναίκες και αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες από 45-65 ετών. Κι όμως, ο καρκίνος του μαστού, αν διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, μπορεί να θεραπευτεί, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η ενημέρωση γύρω από το θέμα.
Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με δεκάδες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών να πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την χώρα.
Ο καρκίνος του μαστού είναι μια πολυ-παραγοντική νόσος, που χτυπά περισσότερες από 4.500 γυναίκες στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι γυναίκες ανακαλύπτουν μόνες τους την ύπαρξη του καρκίνου, όταν τυχαία ψηλαφήσουν κάτι στο στήθος τους, γι’ αυτό και οι ειδικοί συστήνουν την συστηματική αυτοεξέταση του στήθους μία φορά κάθε μήνα. Επιπλέον, απαραίτητη θεωρείται και η ετήσια εξέταση...
των μαστών από τον γυναικολόγο, όπως και ένα υπερηχογράφημα μαστών ή μια μαστογραφία ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας. 
Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού και η επακόλουθη θεραπεία είναι ιδιαίτερα επώδυνη για κάθε γυναίκα και γι’ αυτόν τον λόγο αρκετές γυναίκες προτιμούν να μην το σκέφτονται και να θεωρούν ότι είναι κάτι, που δεν τις αφορά. 
Επειδή όμως ο καρκίνος του μαστού αφορά όλες τις γυναίκες, μην αφήνετε τον χρόνο να περνά. Ενημερωθείτε και κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις. Σκεφτείτε πως φροντίζοντας τον εαυτό σας στην ουσία κάνετε ένα σημαντικό δώρο στα πρόσωπα που αγαπάτε, το δώρο να σας έχουν δίπλα τους για πολλά χρόνια!

Διασκευασμένο κείμενο από το Mother

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0