Ο 'Νόμος της Έλξης'

by - 1:19 μ.μ.


Πρώτο θέμα της εβδομάδας κι αντί ν’ ακολουθήσω τους κανόνες (για ένα χαλαρό post), σας ρίχνω στα σκληρά! Όμως, η εποχή αλλάζει και κάθε αλλαγή είναι μια αρχή… υψώνω τον καφέ μου στη νέα αυτή αρχή και εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Γιατί να καταφεύγουμε όμως σε ευχές, όταν μπορούμε να καθοδηγήσουμε τις εξελίξεις; Σύμφωνα με τον ‘Νόμο της Έλξης’, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει ο “σκηνοθέτης” της ζωής του! Οι Προπονητές Ζωής (το ξενόφερτο επάγγελμα που ανθεί και στη χώρα μας σιγά-σιγά), υποστηρίζουν πως κατανοώντας το πώς λειτουργεί ο ‘Νόμος της Έλξης’, θα είμαστε σε θέση να...
διαχειριζόμαστε το κλειδί της επιτυχίας! 
Ας τα πάρουμε από την αρχή: Ο ‘Νόμος της Έλξης’, δηλώνει ότι τα πάντα ελκύουν προς τον εαυτό τους, αυτά τα οποία είναι παρόμοια με τον εαυτό τους. Με άλλα λόγια, όλα τα πράγματα ελκύουν κοντά τους αυτά με τα οποία είναι ίδια ή ταυτόσημα (έμψυχα ή άψυχα, υλικά ή έννοιες – σκέψεις, προθέσεις, προκαταλήψεις κ.α.). Οι ενέργειες που έχουν παρόμοια φύση, πάντοτε θα ελκύονται μεταξύ τους. Αυτή είναι η αρχή του μαγνητισμού. Χρησιμοποιούμε τον ‘Νόμο της Έλξης’ συνεχώς. Τον γνωρίζαμε ή όχι μέχρι σήμερα, ο νόμος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, όπως όλοι οι νόμοι της φύσης. Ακούσια λοιπόν, γινόμαστε “πόλοι” αυτής της έλξης. Κάτι που δε μπορούμε να αποφύγουμε. Το ζητούμενο όμως τώρα -από τη στιγμή που τον γνωρίζουμε- είναι, τι φορτίο “θα μας δώσουμε”… θετικό ή αρνητικό;
Οι σκέψεις ελκύουν άλλες σκέψεις παρόμοιας φύσης, μέχρι να αρχίσουν να συγχωνεύονται και να αποκτούν κεκτημένη ταχύτητα, που τελικά οδηγούν στην εκδήλωση-πραγματοποίηση της εμπειρίας μας. Αυτό σημαίνει πως, ο ανθρώπινος νους έχει τη δύναμη να προκαλεί καταστάσεις που εκείνος επιθυμεί. Σε έναν κόσμο ελεύθερης βούλησης, δε θα μπορούσε να υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον… δε θα μπορούσε να επικρατεί κάτι διαφορετικό!
Κάθε εμπειρία, κάθε αντικείμενο, κάθε πρόσωπο, βρίσκεται στη ζωή μας από δική μας θέληση και δική μας ευθύνη. Επομένως, δεν έχουμε το δικαίωμα να φορτώνουμε στη “κακή μας τύχη” κάποια αποτυχημένη σχέση ή μια κακή ημέρα στη δουλειά. Πιθανώς να μην ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στο να ελκύσουμε τη θετική μας ενέργεια, όταν έπρεπε να το κάνουμε. «Από τη στιγμή που θα κατανοήσετε το ‘Νόμο της Έλξης’, θα αντιληφθείτε ότι σε οτιδήποτε κατευθύνετε την προσοχή σας, το προσκαλείτε στην εμπειρία σας. Επίσης, θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε, ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αρνητικής προσοχής και θετικής προσοχής», συνηθίζουν να λένε οι ειδικοί. Καταλαβαίνουμε αυτομάτως, πως ο τρόπος να γίνουμε δέκτες καλών ειδήσεων και καταστάσεων, είναι να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα ευχάριστα της ζωής και μικρότερη -εώς καθόλου- στα δυσάρεστά. 
Η επίγνωση είναι το πρώτο βήμα. Η συνειδητοποίηση δηλαδή πως όλα όσα μας συμβαίνουν, αρχίζουν από εμάς. Φανταστείτε πως η ζωή είναι μια σκακιέρα. Η εξέλιξη του παιχνιδιού θα εξαρτηθεί από το πώς κινούμε τα κομμάτια μας πάνω σ’ αυτήν. Έτσι, κάθε απώλεια χρεώνεται στη κακή μας τακτική και κάθε νίκη στη σωστή στρατηγική! Κι όπως ένας καλός σκακιστής μπορεί να σκεφτεί σε μεγάλο “βάθος” (να εκτιμήσει δηλαδή τις πιθανές καταστάσεις της σκακιέρας μετά από έναν αριθμό κινήσεων), έτσι κι ο καλός διαχειριστής του ‘Νόμου της Έλξης’ μπορεί να δει μέσα στον χρόνο με ποιόν τρόπο οι πράξεις του, θα αποφέρουν καρπούς! 
Το δεύτερο βήμα είναι ο ξεκάθαρος προσδιορισμός των επιθυμιών μας. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να εστιάσουμε στους στόχους μας και ταυτόχρονα θα έχει απομακρυνθεί η σκέψη και η προσοχή μας από αυτό που ΔΕΝ θέλουμε (άρα ο μαγνητισμός μας θα έλκει μόνο αυτό που θέλουμε).  «Οι σκέψεις είναι ενέργεια και όπως όλες οι ενέργειες, ελκύουν παρόμοιες ενέργειες στους εαυτούς τους», λέει η ‘Αρχή της Συνήχησης’. Χονδρικά: Αυτό το οποίο σκεφτόμαστε, έχει μια αντίστοιχη συνήχηση. Στέλνει ανάλογα σήματα στο σύμπαν (το οποίο -συμπεριλαμβανομένης και της ύλης- είναι συνέχεια της ενέργειας αυτής) μέσω “ενεργειακών κραδασμών/δονήσεων”. Όταν σκεφτόμαστε και φαντασιωνόμαστε καταστάσεις για τον εαυτό μας, ευθυγραμμίζουμε την πορεία αυτών των δονήσεων, οι οποίες θα επιστρέψουν σε εμάς μαζί με όλα όσα ζητήσαμε. Για παράδειγμα: εάν φοβάστε την αδύναμη υγεία, θα την ελκύσετε (εδώ κολλάει και η Αυτό-πραγματοποιούμενη Προφητεία). Εξ άλλου, ο Paulo Coelho δεν είπε τυχαία το -κλισέ πια-: «Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». 
Το τρίτο βήμα είναι η υπομονή και η ευγνωμοσύνη! Οι δύο “άγγελοι” της καλής ζωής. Εκ πείρας γνωρίζω πως και οι δύο παραπάνω αρετές προσφέρουν μια ισορροπημένη και ήρεμη ζωή, γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Πως λειτουργούν σύμφωνα με τις θεωρίες των ειδικών:
Στο γήινο πεδίο, επειδή η ύλη είναι πυκνή και η συχνότητα των κραδασμών είναι κατά κάποιο τρόπο αργή, βιώνετε την έλευση των καταστάσεων με έναν τρόπο που φαίνεται αργοπορημένος. Οι περισσότεροι άνθρωποι από τη στιγμή που σχηματίσουν μια καινούρια σκέψη σχετικά με αυτό που θέλουν, μέσα σε μερικές μέρες αρχίζουν να σκέφτονται κάτι εντελώς διαφορετικό. Το σύμπαν ανταποκρίνεται σε σας άμεσα και καθώς σκέφτεστε αυτό που θέλετε, αρχίζει αμέσως να το μεταφέρει προς το μέρος σας. Εντούτοις, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αλλάζει το μυαλό τους σε τακτική βάση, έτσι ώστε το σύμπαν παραλαμβάνει τόσες ακυρώσεις παραγγελιών όσες και παραγγελίες!
Η ευγνωμοσύνη είναι η μεγαλύτερη δόνηση. Επιλέξτε και βρείτε κάτι για το οποίο είστε ευγνώμονες κάθε λεπτό. Όταν βιώνετε μία εμπειρία που σας κάνει να μην αισθάνεστε καλά, επιλέξτε να αλλάξετε τις σκέψεις σας με αυτή την ευχάριστη ανάμνηση (ναι όπως ο Peter Pan). Είναι μαγικό. Εάν κάνετε αυτό, θα δείτε καταστάσεις και ανθρώπους γύρω σας να αλλάζουν. Θυμηθείτε, δεν αλλάζουν αυτοί… αλλάζετε εσείς και οι αντιλήψεις σας!
Η προσωπική μου εμπειρία, έχει καταγράψει πολλές φορές την επιτυχία αυτού του “σχεδίου”. Εντάξει, μπορεί τελικά να μην κατάφερα να παντρευτώ τον Michael Bolton, όμως τα περισσότερα εφηβικά μου όνειρα (κατά την περίοδο της εφηβείας κάνουμε τα περισσότερα και τα πιο ουσιώδη όνειρα), έχουν πραγματοποιηθεί και με το παραπάνω. Όταν εγώ ονειρευόμουν “λουλούδια”, η ζωή μου έφερνε “κήπους”! Νιώθω ευγνώμων γι’ αυτό, και ο φαύλος κύκλος στον οποίο έχω μπει, επαναλαμβάνεται συνεχώς. Όχι δεν ήμουν τυχερή, ήμουν απλώς συγκεντρωμένη στα θέλω μου κι αυτό ευτυχώς, είναι κάτι που όλοι μπορούν να το κάνουν! 

You May Also Like

6 σχόλια

 1. Υπέροχο! Αλλά εγω θα μείνω σε μια φράση σου και θα τν κάνω "τατουαζ" στο μυαλό μου, "Όχι δεν ήμουν τυχερή, ήμουν απλώς συγκεντρωμένη στα ‘θέλω’ μου "...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χαχα! Ωραίο... "τατουάζ στο μυαλό μου"! Το δανείζομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και εγώ Ζέτα νομίζω, πως ότι μας συμβαίνει (συνήθως το δυσάρεστο)ή το έχουμε προκαλέσει ή το έχουμε επιτρέψει...
  Η υπομονή και η ευγνωμοσύνη είναι μεγάλες αρετές, συμφωνώ απόλυτα και μπορούν να οδηγήσουν στη συμπόνοια και στην Αγάπη!
  ΑΦιλιά και καλή μας μέρα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαίρομαι που τ' ακούω Άιναφετς! Έτσι είναι. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει κανείς, τόσο το καλύτερο! Καλή σου μέρα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ ωράιο κείμενο και ως περιεχόμενο και ως γραφή. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0