Ψυχολογικό test: Πίσω απ' τις πόρτες

by - 2:50 μ.μ.

Τα έγκυρα ψυχολογικά test, αποτελούνται από ερωτήσεις τις οποίες ο συνειδητός νους δε μπορεί να απαντήσει. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι τέτοια, ώστε να απευθύνονται κατευθείαν στο υποσυνείδητο και εκείνο ανενόχλητο από τον έλεγχο του συνειδητού νου, να απαντά με ειλικρίνεια.
Το παρακάτω test...
είναι πολύ απλό αλλά και αρκετά ενδιαφέρον:

Βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο με 4 πόρτες. Μία λευκή, μία μαύρη, μία μπλε και μια ροζ. Ποιές πόρτες ανοίγεις, με ποιά σειρά, και τι βλέπεις πίσω από αυτές;

Δώστε την απάντηση πριν δείτε την ανάλυση.

Ανάλυση:
Λευκή: Προσωπική ζωή
Μαύρη: Θάνατος
Μπλε: Επάγγελμα
Ροζ: Αγάπη
Οι πόρτες που επιλέχθηκαν, φανερώνουν τις ανησυχίες ή το ενδιαφέρον του ατόμου που εξετάζεται, για τους αντίστοιχους τομείς.
Οι πόρτες που παρέμειναν κλειστές, αποκαλύπτουν τον φόβο και την αποφυγή του προσώπου να αντιμετωπίσει αυτό που αντιπροσωπεύουν.  
Η σειρά με την οποία άνοιξαν, προδίδει τις προτεραιότητες του ατόμου. Όμως, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως η σειρά είναι φθίνουσα. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τη προσωπικότητα του κάθε ατόμου και την “στρατηγική” με την οποία κινείται στη ζωή του. Για παράδειγμα αν κάποιος αφήσει τελευταία την λευκή πόρτα, δε σημαίνει πως ενδιαφέρεται για την προσωπική του ζωή λιγότερο. Αν το άτομο γενικά συνηθίζει να επιλύει τα προβλήματα του ξεκινώντας από τα ασήμαντα, αν θέλει να ακούει τα καλά νέα τελευταία, αν δε θέλει να έχει καμία άλλη εκκρεμότητα πριν αφιερωθεί σε κάτι, τότε το άτομο αυτό βάζει τις προτεραιότητες του σε αύξουσα σειρά. Οπότε η τελευταία πόρτα είναι η σημαντικότερη για αυτό.
Το σκηνικό που υπάρχει πίσω από κάθε πόρτα, δείχνει την εικόνα που έχει το άτομο για τον αντίστοιχο τομέα της ζωής του, τη δεδομένη χρονική στιγμή που απαντά στο test. Αυτό σημαίνει πως σε διαφορετικές περιόδους, οι απαντήσεις μπορεί να είναι διαφορετικές. Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε σημασία στα αντικείμενα ή τα πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στην εικόνα αυτή. Την κατάστασή τους, τη θέση τους και τέλος, το αίσθημα που προκαλούν στο εξεταζόμενο άτομο. Αν για παράδειγμα πίσω από την μπλε πόρτα, βρίσκεται ένα δάσος κι ένα ποτάμι, θα πρέπει να δώσετε σημασία στις λεπτομέρειες. Δηλαδή, αν το ποτάμι είναι ορμητικό και ρέει σε κατεύθυνση τέτοια που εμποδίζει την πρόσβαση στο δάσος, τότε τα επαγγελματικά του ατόμου διαφέρουν κατά πολύ από κάποιου που βλέπει το ποτάμι ήρεμο και παράλληλο προς το μονοπάτι του δάσους.
Η πόρτα της ‘Αγάπης’ αντιπροσωπεύει την αγάπη κάθε είδους κι όχι μόνο την ερωτική. Συμβολίζει τόσο την αγάπη που παίρνουμε, όσο και την αγάπη που δίνουμε.    
Φυσικά, αν κάποιος ανοίξει τη μαύρη πόρτα, δε σημαίνει πως επιθυμεί τον θάνατο. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως έχει τάσεις φυγής ή ότι είναι συμφιλιωμένος με την έννοια του θανάτου.
Έχει επίσης σημασία αν το άτομο απολαμβάνει την περιήγησή του μέσα σε μια εικόνα ή αν φύγει τρέχοντας από αυτήν, κλείνοντας πίσω του τη πόρτα οριστικά!

You May Also Like

2 σχόλια

 1. Είπα να διαλέξει ο 8χρονος γιος μου και είπε 1 την άσπρη που από πίσω έχει σύννεφα 2 την ροζ που έχει αγάπη 3 την μπλε που έχει θάλασσα και 4 την μαύρη που έχει κακία!!!!!! έτσι απλά με μια πρόταση και εγώ σκεφτόμουν πόση ώρα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χαχαχα! ;) Απίστευτο πόσο καθαρά βλέπουν οι αθώες ψυχές των παιδιών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0