«Ναι» στο αυθόρμητο σεξ!

by - 12:37 μ.μ.

Οι γνώμες τον ειδικών διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν πως το προγραμματισμένο sex καταστρέφει τον ρομαντισμό, ενώ άλλοι θεωρούν πως βοηθάει στη διατήρηση μιας ικανοποιητικής συχνότητας μεταξύ των επαφών ενός ζευγαριού.
Το αυθόρμητο sex όμως, δεν είναι απαραίτητα το απρογραμμάτιστο. Οι ψυχολόγοι συμφωνούν στο ότι ‘Αυθόρμητο Sex’ σημαίνει...
sex χωρίς δεύτερες σκέψεις. Εκείνο δηλαδή που οι λογαριασμοί, τα παιδιά, τα επαγγελματικά και άλλοι προβληματισμοί μένουν απ’ έξω. Είναι σημαντικό για την απόλαυση και των δύο, να είναι συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Όπως δεν έχει νόημα να διαβάζει κανείς ένα βιβλίο αφηρημένα, έτσι δεν έχει νόημα να συμμετέχει σε ερωτικά παιχνίδια μόνο με το σώμα. «Στις περιπτώσεις που δε μπορείτε να βγάλετε από το μυαλό σας αυτό που σας εμποδίζει να εστιάσετε, καλό θα είναι να σταματήσετε εκείνη τη στιγμή, σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεστε!» συμβουλεύουν ρητά οι ψυχοθεραπευτές. «… πάντα όμως με προσοχή στον τρόπο που θα το ανακοινώσετε. Εξηγήστε στον σύντροφό σας ευγενικά τον λόγο της αιφνίδιας διακοπής», συμπληρώνουν.  

Άλλοι παράγοντες που “καταπνίγουν” τον αυθορμητισμό του sex:

- Συγκεκριμένες ώρες (συνήθως τις βραδινές)
- Συγκεκριμένος χώρος
- Συγκεκριμένες στάσεις

Η ρουτίνα δεν είναι πάντα κακή, πολλές φορές μας εξασφαλίζει το αίσθημα της ασφάλειας. Ειδικά όταν η “συνταγή” είναι πετυχημένη! Ακόμα όμως και τότε, μια αλλαγή θα αναζωογονήσει τη σεξουαλική μας ζωή, δίνοντας φρέσκο αέρα στον ερωτισμό μας. Αν αλλάξετε τα “3 Σ” (ή τουλάχιστον 1 από αυτά) έστω και για μία μόνο φορά, το sex μπορεί να ονομαστεί αυθόρμητο ακόμη κι αν ήταν προγραμματισμένο, διότι δε θα είναι “γνώριμο”.
Η ομορφιά του αυθόρμητου sex σε συνοδεύει σαν σκέψη την επόμενη μέρα, ίσως και την μεθεπόμενη, μαζί με το χαμόγελο του «Really happened?» που όλα τα κάνει καλύτερα γύρω σου! 

Tips:

- Κάποιοι σεξολόγοι λένε πως ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος για ένα πολυάσχολο ζευγάρι. Επειδή όταν οι εποχές αλλάζουν, οφείλουμε να αλλάξουμε κι εμείς.  
- Πάρτε πρωτοβουλίες και οδηγήστε τον σύντροφό σας σε κάτι καινούριο. Θα νιώσει πως ο “ηλεκτρισμός” μεταξύ σας δεν έχει χαθεί!

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0