Μικρές βιβλιοθήκες στους δρόμους της πόλης

by - 10:48 π.μ.

‘Free Little Libraries’ είναι η ονομασία ενός κινήματος που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, στο Ουισκόνσιν συγκεκριμένα, από τον Todd Bol, όταν τοποθέτησε ένα μικρό ξύλινο “σπιτάκι” εν είδει βιβλιοθήκης στo δρόμο έξω από το σπίτι του, αποτίνοντας με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στη μητέρα του που είχε πεθάνει και ήταν φανατική “βιβλιοφάγος” και δασκάλα. Η φιλοσοφία είναι απλή και κατανοητή: «Πάρε ένα βιβλίο, άφησε ένα βιβλίο». Οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν ό,τι επιθυμούν και να αφήσουν κάποιο άλλο βιβλίο που έχουν διαβάσει ή δεν χρειάζονται πια.
Έτσι, γίνεται για γενικότερη ανακύκλωση των βιβλίων, ενώ δίνεται η...
δυνατότητα για την δημιουργία περισσότερων ελεύθερων βιβλιοθηκών σε περισσότερες γειτονιές, πόλεις, χώρες. 
To περιεχόμενο των ελεύθερων βιβλιοθηκών είναι ποικίλο και πολλές φορές μπορεί κάποιος να βρει εκεί πραγματικά λογοτεχνικά αριστουργήματα. Η ιδέα διαδόθηκε γρήγορα και σήμερα, 50 πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και 40 άλλες χώρες, συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα που σκοπό έχει να διαδώσει τη μάθηση χωρίς κόστος, ιδιαίτερα για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν για να αγοράσουν βιβλία. «Το διάβασμα δεν είναι πολυτέλεια και όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό με όποιον τρόπο», λέει ο Bol.

Από το Trelo Kouneli

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0