Υπόγειοι κάδοι για τα οικιακά απορρίμματα στην Καρδίτσα

by - 12:06 μ.μ.

Στην υπογειοποίηση των κάδων οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών στα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Καρδίτσας, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος.
Η σχετική πρόταση του Δήμου Καρδίτσας εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ ‘Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015’ και θα χρηματοδοτηθεί με 238.620 ευρώ.

Το έργο...
προβλέπει την προμήθεια 12 κάδων απορριμμάτων, χωρητικότητας 3.000 λίτρων και την εγκατάστασή τους σε 6 σημεία της πόλης, προϋπολογισμού 169.740 ευρώ και δύο γερανούς ανύψωσης υπόγειων κάδων τοποθετημένους σε δύο απορριμματοφόρα οχήματα προϋπολογισμού 68.880 ευρώ.
Με το σύστημα αυτό αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρις στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα καλαίσθητο και συμπαγών διαστάσεων πύργο τροφοδοσίας.
Πάντα πρωτοπόρα η Καρδίτσα! Να θυμηθούμε μερικές “πρωτιές” που αναβάθμισαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της: 

1. Ανήκει στις πρώτες ποδηλατουπόλεις της χώρας. Το πρωτοποριακό δίκτυο ποδηλατόδρομων, διαρκώς επεκτείνεται.

2. Είναι από τις πρώτες πόλεις που ενέταξαν τους μπλε κάδους ανακύκλωσης στην αστική καθημερινότητα.

3. Πρώτη εγκατέστησε ασύρματο δίκτυο που επιτρέπει τη δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

4. Πρώτη κατασκεύασε μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο εκτείνεται σε περίπου 15 Klm. σε ολόκληρη την πόλη, συνδέει δημόσιες υπηρεσίες και παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ταχύτητας στους κατοίκους της πόλης.

5. Πριν μερικούς μήνες, εντάθηκε στο ‘Πράσινο Ταμείο’ με την πρόταση του Δήμου Καρδίτσας για ‘Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων’. Με το σύστημα αυτό, ο δήμος παρέχει ποδήλατα σε ορισμένα σημεία της πόλης, απ’ όπου ένα ποδήλατο μπορεί να ενοικιαστεί και στην συνέχεια να σταθμευθεί σε ένα διαφορετικό σημείο του συστήματος. Όλα τα σημεία είναι δικτυωμένα μεταξύ τους, το σύστημα αυτόματα ενημερώνεται και παύει να ισχύει η χρέωση. Το σύστημα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες οι οποίοι διαθέτουν ειδική ηλεκτρονική κάρτα για να παραλαμβάνουν ποδήλατα, αλλά και περιστασιακούς χρήστες, όπου με την χρήση πιστωτικής κάρτας μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε ποδήλατα.

Διασκευασμένο κείμενο από το Eco News

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0