Το ψυχικό σθένος που δε ξέρουμε ότι κατέχουμε

by - 10:20 π.μ.

Έρχεται -αργά ή γρήγορα- για όλους μας η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε ψυχικό σθένος.
Υπάρχουν φορές που είμαστε αναγκασμένοι από αυτό που μας προστάζει η συνείδησή μας, να κάνουμε ένα θαρραλέο βήμα… ένα βήμα μεγάλο, μα για κάποιους τόσο μικρό κι αυτονόητο! Τότε, μπροστά στις μεγάλες αποφάσεις και έχοντας ως μοναδική πηγή ενθάρρυνσης τον εαυτό μας, βρίσκουμε το κουράγιο...
και αυτοτροφοδοτούμαστε με δύναμη. Την δύναμη που απαιτείται για να ξεπεράσουμε κάθε φόβο και εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά μας. 
Δε χρειάζεται να σώσεις κάποιον άλλον για να γίνεις ήρωας. Το να σώζεις τον εαυτό σου είναι πραγματικά μεγάλος ηρωισμός! Όταν βρίσκεσαι κατάχαμα με γόνατα τσακισμένα, είσαι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να σε σηκώσει! Κάπως έτσι είναι η γενναιότητα τελικά! 


Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα, από άρθρο της εφημερίδας ‘Ναυτεμπορική’ (15/9/05):


Λιου Χσέιν Μέι: 73 ετών. Από την επαρχία Καοσιούνγκ της νότιας Ταϊβάν. Πριν από τρία χρόνια άρχισε να μαθαίνει γραφή και ανάγνωση. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2005 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τη ζωή της το οποίο συνέγραψε μόνη της στον υπολογιστή.
Η Λιου πέρασε τη ζωή της καλλιεργώντας τη γη και μεγαλώνοντας τα παιδιά της. Το σχολείο έμοιαζε στα γέρικα μάτια της απίθανο, αλλά όχι αδύνατο. Τελικά τα κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης ήταν ένα αυτοσχέδιο βιβλίο 60 σελίδων, με τον τίτλο ‘Μια γυναίκα στα βουνά της Ταϊπέι’ χωρίς παραγράφους και σημεία στίξης, αλλά εξαιρετικά γλαφυρό.
Αρχικά η Λιου τύπωσε 25 αντίγραφα τα οποία μοίρασε σε συγγενείς και φίλους. Αλλά το βιβλίο γνώρισε εξαιρετική επιτυχία όταν το ανακάλυψαν οι παραγωγοί ενός ραδιοσταθμού κι άρχισαν να διαβάζουν αποσπάσματα του. Τότε ανέλαβε να εκδώσει το βιβλίο ο εκδοτικός οίκος ‘Πάο Πινγκ’.
«Όταν ήμουν νέα, ο πατέρας μου με χτυπούσε. Όταν παντρεύτηκα είχα αναλάβει όλες τις δουλειές στο σπίτι και στα χωράφια. Ωστόσο έχω πολλές όμορφες και γλυκές αναμνήσεις», δηλώνει η Λιου που έχει 3 παιδιά και 8 εγγόνια, και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο διάβασμα, το καραόκε, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τις βόλτες με το ποδήλατό της.
Επόμενος στόχος της: να μάθει να ζωγραφίζει. H Λιου έχει μάθει πια να ονειρεύεται και να κυνηγά το όνειρο!

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0