Με τέτοια γλαστράκια, γίνομαι κηπουρός!

by - 1:04 μ.μ.


Σαν πολύ δε τεμπελιάσαμε; Ώρα για κανένα ‘Do It Yourself’, ώρα να φροντίσουμε τον εξωτερικό μας χώρο.
Έχω να σου δείξω μια όμορφη και εύκολη κατασκευή, που υποτίθεται ότι θα την εφαρμόσεις, αφού έχεις κουρέψει το γκαζόν κι αφού έχεις πλύνει τη βεράντα!
Δες με ποιόν τρόπο θα μεταμορφώσεις τις βαρετές -κι ίσως φθαρμένες- πήλινες ή πλαστικές σου γλάστρες:

Υλικά: Βαφή, ταινία ζωγραφικής (ή χαρτοταινία), ένα μαλακό πινέλο, μίξιον νερού (ειδική κόλλα για φύλλο χρυσού που θα την βρείτε σε καταστήματα υλικών ζωγραφικής), φύλλα χρυσού για επικάλυψη επιφανειών, διάφανο στεγανωτικό βερνίκι.  

Βήμα 1ο: Καθαρίζουμε τη γλάστρα από τα χώματα κι αν χρειαστεί την πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό (εάν η γλάστρα είναι πήλινη, θα πρέπει να περιμένουμε να στεγνώσει καλά στον ήλιο πριν περάσουμε στο επόμενο βήμα).

Βήμα 2ο: Βάφουμε το γλαστράκι μας είτε με spray, είτε με ακρυλική μπογιά...
(χρησιμοποιώντας πινέλο), στην απόχρωση της επιλογής μας.

Βήμα 3ο: Αφού στεγνώσει η βαφή, με τη βοήθεια της κολλητικής ταινίας και του πινέλου, περνάμε την ειδική κόλλα στα σημεία που επιθυμούμε. Πριν προλάβει η κόλλα να στεγνώσει, τοποθετούμε το φύλλο χρυσού πάνω της και αφαιρούμε άμεσα τα περιττά κομμάτια του φύλλου.

Βήμα 4ο: Αν η γλάστρα προορίζεται για εσωτερικό χώρο, τότε έχεις ήδη τελειώσει... με γειά! Στην αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί να εφαρμόσεις στο γλαστράκι σου και μια στρώση διαφανούς στεγανωτικού βερνικιού, για να προστατεύεται η νέα του εμφάνιση από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Now finished… καλά ποτίσματα!
You May Also Like

2 σχόλια

 1. εγώ πάλι, με τέτοια γλαστράκια, ευχαρίστως παρατάω την κηπουρικήν αλλά...γούστα είναι αυτά και περί γούστου κολοκυθόπιτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και να μου το έλεγαν δε θα το πίστευα!
  Πότε μου δε θα μπορούσα να φανταστώ άνθρωπο να λέει 'όχι' σ' αυτά τα "καραμελάκια"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0