‘Mikel Coffee Company’

by - 5:54 μ.μ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνομαι μ’ αυτό το brand name. Είχα ασχοληθεί και στο παρελθόν με το ‘Mikel Coffee Company’. Από τότε όμως, άλλαξαν μερικά πράγματα. Η εταιρεία επεκτάθηκε σε εντυπωσιακό εύρος, με εντυπωσιακό ρυθμό!
Τα café ‘Mikel’ ξεκίνησαν το 2008 -πού αλλού;- στην πόλη του καφέ, την Λάρισα (στη Λάρισα καταναλώνεται το 1/3 της ποσότητας του καφέ, όλης της Ελλάδας)! Θυμάμαι, τα είχα ανακαλύψει εκεί καλοκαίρι του ’10, στη προσπάθειά μου να βρω τα...
ΚΤΕΛ για τον δρόμο της επιστροφής. Με 41 βαθμούς κελσίου και στα χέρια τη βαλίτσα, σκεφτόμουν πως: «Το μόνο που με σώζει τώρα, είναι ένας “διπλός” freddo espresso υπό σκιά»! Έτσι, σαν όαση μπροστά μου πρόβαλε το σηματάκι του “παππού”, το οποίο έβλεπα για πρώτη φορά, όμως όχι για τελευταία (ήταν το κεντρικό κατάστημα στην οδό Κύπρου & Πανός – πρώτο σε κατανάλωση καφέ πανελληνίως)! Τότε, τα 6 καταστήματα της πόλης, μετρούσαν 40 τόνους καφέ ετησίως.
Σήμερα, λειτουργούν πάνω από 20 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να ανέλθουν στα 30! Αφού λοιπόν η επαρχία χόρτασε να κάνει “ζήλια-ζήλια” στο αθηναϊκό κοινό, ο γερο-Mikel σκοπεύει να επισκεφθεί την πρωτεύουσα, πολύ σύντομα! 

So sweet!

Εκτός από την ομώνυμη εταιρεία franchise, έχει δημιουργηθεί παράλληλα και μια δεύτερη υποστηρικτική. Η ‘Georgia’, η οποία είναι αποκλειστική εταιρεία παρασκευής όλων των λιχουδιών που σερβίρονται στο ‘Mikel’ (Maybe Its Knowledge Entering Life). Γευστικότατα cakes, cookies, muffins, ποικιλία γλυκών, παγωτών αλλά και κρύων sandwiches, με την πιστοποίηση ‘ISO 22000’ (διασφαλίζει την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και των προσφερόμενων υπηρεσιών).

Lets talk about coffee

Όταν πρόκειται για καφέ, γίνομαι “άντρας”! Τον θέλω δυνατό, black (χωρίς ζάχαρη), φτιαγμένο από εξαιρετικής ποιότητας χαρμάνι, υπό υψηλής πίεσης ατμό (άνω των 17bars). Γιατί, αν πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα βρίσκεται μια γυναίκα, τότε πίσω από αυτή τη γυναίκα βρίσκεται ένας πετυχημένος καφές! Αυτό το προνόμιο -του πετυχημένου καφέ-, το ‘Mikel’ το παρέχει και με το παραπάνω.
Ευτυχώς ο Θεός μου έδωσε φίλους στις κατάλληλες θέσεις… κι αφού ένας απ’ αυτούς βρίσκεται σε θέση προμηθευτή, μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται πίσω απ’ τον πάγκο. Δυστυχώς το απόρρητο δε μπορώ να το σπάσω, μπορώ ωστόσο να σας διαβεβαιώσω πως οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι ανώτατης ποιότητας:

Οι κόκκοι καφέ έχουν την υπογραφή πασίγνωστης εταιρείας διεθνούς απήχησης, που σίγουρα έχετε ξαναδοκιμάσει. Όμως, τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά στο συγκεκριμένο ποτήρι;
 
- Η εμπειρία: το προσωπικό του ‘Mikel’ εκπαιδεύεται πάνω στη σωστή τήρηση παρασκευής ροφημάτων.
- Η προσεκτική επιλογή σπάνιας ποικιλίας καφέ: γιατί το όνομα του καφέ μπορεί να είναι διαδεδομένο, όχι όμως και όλες οι ποικιλίες του.
- Ο άρτιος εξοπλισμός που διαθέτει η αλυσίδα: διότι όσο καλή κι αν είναι η πρώτη ύλη, η μηχανή παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Φήμες λένε πως οι κόκκοι καφέ αναμειγνύονται κατά την άλεσή τους με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας, ώστε να δημιουργείται μια αρωματισμένη επίγευση. Όσο όμως η εταιρεία δεν το επιβεβαιώνει, αυτό θα παραμένει απλώς μια φήμη!

Το γάλα που χρησιμοποιείται δεν είναι δεύτερης διαλογής όπως συνηθίζεται στα περισσότερα café. Φέρει το όνομα μεγάλης ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας και συγκεκριμένα, πρόκειται για μια κατηγορία εκλεκτού γάλακτος.     

Nice place

Η αλυσίδα έχει έναν ιδιαίτερο τύπο αισθητικής! Το περιβάλλον είναι φιλικό και άνετο, γιατί υπάρχει καλαισθησία σε όλο το σύνολο. Από την πρωτότυπη διακόσμηση, μέχρι το ευγενικό και εξυπηρετικό προσωπικό. Από τη καλή lounge μουσική υπόκρουση (σ’ όλα τα καταστήματα ‘Mikel’ ακούγεται ταυτόχρονα η ίδια μουσική, μέσω του διαδικτυακού ‘Mikel Radio’ -που τυχαίνει να με συντροφεύει όσο εργάζομαι στον υπολογιστή-), μέχρι τις -κατά καιρούς- προσφορές τους/κεράσματα γλυκών και νέων πιάτων!
Έχει τύχει να περάσω την πόρτα αρκετών café ‘Mikel’, σε διαφορετικές πόλεις κι έχω διαπιστώσει τόσο την πιστότητα στη κοινή τους αύρα, όσο και την διαφοροποίηση του κάθε ενός ξεχωριστά! Ιδιαίτερη εντύπωση μου είχε κάνει αυτός ο ήσυχος εσωτερικός “κήπος”, μέσα στο χάος του κυκλοφοριακού της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στη Λάρισα. Με κεντρικό θέμα μια μαρμάρινη σφαίρα απ’ όπου πηγάζει νερό και μ’ ένα “natural deco” που παραπέμπει σε τροπικό καταφύγιο, ξεχνιέσαι και χαλαρώνεις όσο απολαμβάνεις κάτι δροσιστικό!






Η πολιτική της εταιρείας προτιμά τις περισσότερες φορές τα μικρά τετραγωνικά, 1ον για να γεμίζει ένα κατάστημα εύκολα από κόσμο (έτσι ώστε το μάτι του πελάτη να βλέπει έναν “πολυσύχναστο” χώρο) και 2ον γιατί στοχεύει περισσότερο στο delivery και το take away. Υπηρεσίες που προσφέρουν το περισσότερο κέρδος στην επιχείρηση.

My favorites

Τις τυπικές ημέρες θα με αναγνωρίσεις απ’ τον double espresso macchiato. Τις μέρες που τα νεύρα μου είναι ήδη πειραγμένα, απολαμβάνω την φανταστική - γεμάτη γεύση της κρύας σοκολάτας, ενώ όταν θέλω κάτι εξαιρετικά μοναδικό σε γεύση και light σε θερμίδες, παραγγέλνω έναν φυσικό χυμό εποχής… ολόφρεσκος, πεντανόστιμος και σε τιμή που με εκπλήσσει κάθε φορά!
Όσον αφορά τη “στερεά τροφή”, οι μπουκίτσες είναι η αδυναμία μου. Δεν αντιστέκομαι ποτέ στα μαλακά μπισκότα όλων των γεύσεων ‘Mikel’, καθώς επίσης τρελαίνομαι για τα μικρά κρουσανάκια σοκολάτας (τα οποία όμως σπάνια βρίσκω γιατί εξαφανίζονται στο λεπτό!). Το δε cake, είναι εκτός από νόστιμο, και πρακτικό όταν πρόκειται να το πάρεις στο σπίτι. Διότι το παραλαμβάνεις παγωμένο, ώστε μέχρι να μεταφερθεί να παραμείνει φρέσκο!  

Congrats

Κάποια επιπλέον πράγματα που οφείλουν να αναφερθούν είναι τα εξής:
- Η λειτουργία των καταστημάτων ‘Mikel’, ξεκινάει στις 6 το πρωί, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται οι εργαζόμενοι και οι ταξιδιώτες τον καφέ τους από νωρίς.   
- Στα πλαίσια promotion της επωνυμίας, κάθε νέο “μέλος της οικογένειας” ‘Mikel’, λανσάρει τα προϊόντα του προσφέροντας δωρεάν καφέδες και γλυκίσματα στους περαστικούς, έξω απ’ το κάθε κατάστημα! 
- Το 80% των προϊόντων ‘Mikel’, διατηρούν τις τιμές τους ίδιες από το 2008 (δηλαδή από την ίδρυσή του).
- Η εταιρεία δείχνει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία, καθώς συμμετέχει στο πρόγραμμα υιοθεσίας παιδιών της οργάνωσης ‘Αctionaid’, προσφέρει προϊόντα κάθε εβδομάδα σε ορφανοτροφείο, ενώ πολύ σύντομα θα δημιουργήσει και μία τράπεζα αίματος.

WhyMikel’?

«Το μυστικό για μια καλή ημέρα, είναι να ξυπνάς με μαύρο καφέ και να κοιμάσαι με λευκή συνείδηση. Ποτέ το αντίθετο!» συνηθίζω να απαντώ σε όσους με ρωτούν γιατί δίνω τόσο μεγάλη σημασία στο είδος και την απόδοση του καφέ.  Ο καφές είναι ένα προϊόν που καταναλώνουμε καθημερινά, ίσως και δυο φορές την ημέρα. Αξίζει λοιπόν να διατηρήσουμε μια αναλογία μεταξύ επιπέδου συχνότητας και επιπέδου ποιότητας!

Το άρθρο γράφτηκε για το Art Nouveau

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Πω πω αυτό που θα ήθελα τώρα, είναι ενα μέξικαν και ένα κουταλάκι και τακα τακα τακα να το τσακίσω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκούλαγκ του καφέ και ο Μικέλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0