Σπίτι με την προσωπικότητα μιας “ζωντανής” οικογένειας

by - 2:17 μ.μ.

Ο αρχιτέκτονας Cass Cheesar και η σύζυγός του, Carla μαζί με τις δυο κόρες τους, ζουν τα τελευταία 8 χρόνια σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία του ’52, στο Austin του Texas.
Το ζευγάρι μοιράζεται την αγάπη του για το interior design, την αρχιτεκτονική και την τέχνη. Ωστόσο, το σπίτι τους δεν αποτελεί ένας ασφυκτικά “ντιζαϊνάτος” χώρος όπως θα περίμενε κανείς! Αυτό, γιατί και οι δύο θέλησαν να δημιουργήσουν έναν προσιτό και φιλόξενο χώρο, κατάλληλο για τα παιδιά και τους φίλους τους. Έτσι, έχουν “μιξάρει” κάποια έργα τέχνης (ο παππούς της Carla, ήταν ο γλύπτης Charles Umlauf) μαζί με συνηθισμένα cozy έπιπλα. Το τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένα κομψό και παιχνιδιάρικο σπίτι, καθοδηγούμενο από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, έτσι για να παραμείνει πιστό στις ρίζες του!
Έμπνευσή γι’ αυτούς υπήρξαν, όπως λένε, τα παιδιά τους, τα δέντρα της περιοχής, η μουσική, ακόμα και η εικόνα που είχε η Carla στο μυαλό της για...
το σπίτι της γιαγιάς της, το οποίο ήταν πάντα έτοιμο να υποδεχθεί επισκέπτες… μύριζε τοστ και μαρμελάδα! «Εμπνέομαι από την απλότητα, την ποιότητα, ορισμένα χρώματα και σχέδια και τις μυρωδιές που με πάνε πίσω», συμπληρώνει η ίδια. 
Για να ολοκληρωθεί όμως η σημερινή εικόνα του σπιτιού, χρειάστηκε να εργαστούν πάνω σ’ αυτό το project εντατικά για έναν ολόκληρο χρόνο! Ο Cass δηλώνει πως κατά τη διάρκεια των εργασιών, πολλοί αρχιτέκτονες ήταν εκείνοι που επηρέασαν τη δουλειά του. Μερικοί απ’ αυτούς είναι οι: Gary Cunningham, Sinclair Black, αδερφοί Greene και Herman Hertzberger. Μετά απ’ αυτή την εμπειρία, ο Cass και η Carla συμβουλεύουν όσους επιχειρήσουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους, να είναι υπομονετικοί, να απολαύσουν τη διαδικασία και να νιώθουν ευγνώμονες που βρίσκονται σε θέση να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο! 





Το αγαπημένο στοιχείο του σπιτιού για τον Cass: Το πίσω επιπρόσθετο τμήμα της κουζίνας. Πρόκειται για μια απαραίτητη επέκταση του σπιτιού, από ξύλο βελανιδιάς.    


Το αγαπημένο στοιχείο του σπιτιού για την Carla: Η αλλαγή θέσεων των παραθύρων. «Τώρα…», όπως λέει χαρακτηριστικά, «…το φυσικό φως διαχέεται καλύτερα μέσα στο σπίτι και επιπλέον δε χρειάστηκε να ξοδέψω πολλά χρήματα για κουρτίνες!»


Ο φωτογράφος Adrienne Breaux μας αποκαλύπτει με τον φακό του, μερικά σημεία του όμορφου σπιτιού. Εκείνα που έχω να επικροτήσω στη διακόσμηση είναι η αρμονική χρήση του ξύλου, ο ανάλαφρος συνδυασμός των χρωμάτων και των υφών, το πανέμορφο χαλί της τραπεζαρίας, ο μεγάλος πίνακας του καθιστικού, η έντονη παρουσία διαφορετικών καθισμάτων σε όλο το σπίτι και ιδιαίτερα εκείνη των club chairs κάτω απ’ των κύκνο -σοβαρό τόλμημα για σπίτι νέων ανθρώπων-. Η εικόνα όμως που κλέβει την παράσταση, νομίζω είναι οι φιγούρες των χρυσών πουλιών πάνω στον τοίχο!  














You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0