Έχουμε επισκέψεις!

by - 11:14 π.μ.

Ο αστεροειδής ‘2012 DA14’ περνάει μέσα από δορυφορική ζώνη της Γης σήμερα!
Η NASA λέει ότι ο αστεροειδής ‘2012 DA14’ θα περάσει κοντά μας σε απόσταση περίπου όσο 3,5 ακτίνες της Γης. Θα περάσει δηλαδή μέσα στο δαχτυλίδι των γεωσύγχρονων δορυφορικών, που βρίσκεται περίπου 35.800 χιλιόμετρα (21.748 μίλια) πάνω από τον ισημερινό. Η ενέργεια κρούσης του αναφέρεται ως 2,41 μεγατόνους ΤΝΤ.  Παρ’ όλα αυτά η NASA μας διαβεβαιώνει πως η Γη δεν κινδυνεύει από αυτόν τον αστεροειδή.
Κατά την πλησιέστερη προσέγγιση του, ο αστεροειδής θα μπορούσε να είναι 14.000 μιλία πάνω από τη Γη. Ο μικρός αστεροειδής εκτιμάται...
ότι θα είναι περίπου 60 μέτρα ολόκληρος και δεν είναι πιθανό να συγκρουστεί με κάποιον από τους δορυφόρους μας. Ωστόσο, όταν πετά κάτω από την επιρροή του πεδίου βαρύτητας της Γης, θα μπορούσε να προκληθεί αλλαγή στην τροχιά του αστεροειδή και να έρθει πιο κοντά στη Γη.
Σε περίπτωση σύγκρουσης, οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι η ενέργεια που απελευθερώνεται θα ισοδυναμούσε με την καταστροφική δύναμη μίας θερμο-πυρηνικής βόμβας ή όπως 2000 πυρηνικά όπλα, ή μια σύγκρουση παρόμοια με εκείνη της Tunguska που το 1908 γκρέμισε τα δέντρα σε μια συνολική έκταση 2.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Σιβηρία. Αυτό είναι σχεδόν το μέγεθος του Λουξεμβούργου.
Σε απάντηση προς την απειλή, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μερικές έξυπνες μεθόδους για να αποτρέψουν μια πιθανή καταστροφή. Ο Chris Laurel, δημιούργησε ένα βίντεο  (χρησιμοποιώντας το λογισμικό Cosmographia) που δείχνει με ακρίβεια την τροχιά του αστεροειδούς, απαντώντας έτσι με εικονικό τρόπο τις ερωτήσεις και τους φόβους των περισσότερων ανθρώπων.
Ο αστεροειδής έχει μπει στο “μάτι” των αστρονόμων, οπότε οι μελλοντικές παρατηρήσεις αναμένεται να προσδιορίσουν την τροχιά του με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.
 

Διασκευασμένο κείμενο από το Αποκάλυψη 


Εικόνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Nasa

You May Also Like

1 σχόλια

 1. και η γη θα κανει σεισμους στον μετεωρητη χαχα

  θα χαρω να σε δω στο σπιτακι μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0