Σπιτικό limoncello

by - 3:03 μ.μ.

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσερό λικέρ με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά τέλειο!

Υλικά: 

- 10 βιολογικά λεμόνια
- 1L αλκοόλ
- 500gr ζάχαρη
- 500gr νερό

Εκτέλεση:

- Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα. 
- Tην βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και περιχύνουμε με το αλκοόλ.
- Σφραγίζουμε και αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες (όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο...
ωραίο γίνεται). 
- Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
- Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες.
- Το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

Extra tips: 
 
- Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος.
- Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
- Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.

Από το Αργυρώ

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0