Η “διάσημη” τάρτα μου

by - 2:21 μ.μ.

Σήμερα, 4η μέρα του νεόφερτου έτους 2013, με αίθριο καιρό και καλή διάθεση, αισθάνομαι πως ήρθε η στιγμή να αποκαλύψω την συνταγή της “διάσημης” κολοκυθο-τάρτας μου! Όσοι θεωρείτε ασήμαντο αυτό το γεγονός… απλά δε την έχετε δοκιμάσει!    

Υλικά:
- 3 κολοκυθάκια
- 150gr στραγγιστό γιαούρτι
- 2 αβγά
- 100gr καλαμποκέλαιο
- 250gr φαρίνα
- 150gr τριμμένη φέτα
- Λίγο αλάτι
- 2 κ.γλ. μαϊντανό

Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αβγά στο...
mixer.
- Αλέθουμε στο blender τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε στον κάδο του mixer.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά (μέχρι να ομογενοποιηθούν).
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με τριμμένη φρυγανιά.
- Προαιρετικά μπορείτε να τρίψετε το κεφαλοτύρι της επιλογής σας από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180 °C για 50 λεπτά.

Tips
- Όσο η τάρτα είναι ζεστή, είναι και ρευστή. Είναι προτιμότερο να περιμένετε να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.
- Μπορείτε να ψήσετε το μείγμα σε φόρμες για muffins, αντί σε ταψί.  


You May Also Like

2 σχόλια

  1. Εντάξει φαίνεται πολύ δελεαστική! Την θέλω! Αλλά τι θα γίνει με τα resolutions του νέου έτους που λένε ότι θα κόψω τα παχυντικά; Νομίζω όμως πως μπορώ να κάνω μία εξαίρεση, εξάλλου με κολοκύθι είναι ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα… βάζεις ένα φλουρί μέσα, τη βαφτίζεις αλμυρή βασιλόπιτα και η θερμίδες συγκαταλέγονται στις θερμίδες των Χριστουγέννων, που θα αρχίσεις να χάνεις από Δευτέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 36
    7
  • 80
    12
  • 52
    3
  • 51
    0
  • 46
    0
  • 48
    4