"Κρατάς μυστικό; Κατίκι Δομοκού!"

by - 11:30 π.μ.


Μια σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη μου, στα ράφια του ψυγείου των γαλακτοκομικών, στάθηκε αφορμή να ελαττώσω τη κατανάλωση της φέτας. Που αν και λατρεμένη,  φτάνει τα 25 – 30% λιπαρά.
Μιλάω για το Κατίκι Δομοκού. Τη παραδοσιακή συνταγή τυριού που διαδόθηκε από γενιά σε γενιά και παρασκευάζεται στην περιοχή του Δομοκού, του Νομού Φθιώτιδας (προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης - ΠΟΠ). Από αγνό αιγοπρόβειο γάλα και μόνο με 13% λιπαρά, το κατίκι αποτελεί ιδανική επιλογή γαλακτοκομικού προϊόντος, για μια υγιεινή...
και ισορροπημένη διατροφή - αφού δε την επιβαρύνει με επιπλέον κορεσμένα λιπαρά.    
Το φρέσκο λευκό τυρί από τον Δομοκό, έχει κρεμώδη υφή και μια δροσερή - ουδέτερη γεύση που “κολλάει” παντού! Συνοδεύει εξίσου ιδανικά… τόσο αλμυρά πιάτα όσο και γλυκά επιδόρπια.   
Δείτε στην επίσημη σελίδα του προϊόντος, γευστικές προτάσεις από τον Βασίλη Καλλίδη. 




You May Also Like

2 σχόλια

  1. βασικα ο Δομοκος ειναι στο Νομο Φθιωτιδας! οχι στη Φωκιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο. Το διορθώνω… ωστόσο τον ‘Νομό Φωκίδας’ δεν τον έβγαλα απ’ το μυαλό μου, τις πληροφορίες τις πήρα από τις επίσημες σελίδες του τυριού:

    www.katiki-domokou.gr/content/view/66/0/

    www.uniquetrade.org/katiki-from-domokos-3-kgr.html?___store=el&___from_store=default

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0