Πώς να γίνετε expert στους χρωματικούς συνδυασμούς

by - 2:30 μ.μ.


Ξέρω ότι σας αρέσει να ανακαλύπτετε καινούρια κολπάκια πριν στηθείτε μπροστά στον καθρέφτη! Μετά τον ‘Χάρτη του χαμένου θησαυρού’ (που πολλές αγαπήσατε), έρχεται ένας δεύτερος οδηγός οργάνωσης της γκαρνταρόμπας μας.
Η χρωματολογία ήταν ένα από τα μαθήματα, που ευχόμουν να μπορούσα να παρακολουθώ σε κάθε εξάμηνο σπουδών! Το καλό με την χρωματολογία είναι ότι σου παρέχει γνώσεις που μπορείς να εφαρμόσεις στη καθημερινότητά σου... κάτι σαν τα μαθηματικά! Από την αρμονική διακόσμηση του σπιτιού μέχρι την σωστή απόδοση του μακιγιάζ, ρόλο παίζουν οι ιδιότητες των χρωμάτων και η σχέση που έχουν μεταξύ τους.
Ασφαλώς, αυτό δε σημαίνει ότι για να συνδυάσετε μία παπαγαλομπρονζοκόκκινη γόβα, χρειάζεται να...

“αποκωδικοποιήσετε” τον χρωματικό κύκλο του Johannes Itten! Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να κάνουμε τους πιο απίθανους και πρωτότυπους χρωματικούς συνδυασμούς, με μηδέν ρίσκο αποτυχίας!
Εμπνευστείτε από τα αντικείμενα γύρω σας: Αν εσείς δε μπορείτε να φανταστείτε με ποιο άλλο χρώμα ταιριάζει το χρώμα της μέντας, παρατηρήστε με τι το ταίριαξαν οι ειδικοί. Ένα αντικείμενο με αυτό το χρώμα (και κάποιο ακόμα), είναι η πιο αδιάψευστη απόδειξη ότι «Ναι, τελικά το χρώμα της μέντας πάει και με το κόκκινο»!
Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα με outfits, εμπνευσμένα από αποχρώσεις αντικειμένων!      

  Το άρθρο γράφτηκε για το Art Nouveau
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0