Τι ενώνει τους Fleming & Churchill

by - 1:08 π.μ.


Κάποτε ένας φτωχός Σκοτσέζος αγρότης, ενώ καλλιεργούσε το χωράφι του άκουσε τη φωνή ενός παιδιού που κλαίγοντας ζητούσε βοήθεια. Αμέσως παράτησε τα εργαλεία του κι έτρεξε προς το μέρος ενός βούρκου, απ’ όπου προερχόταν οι φωνές. Τι να δει; Ένα τρομοκρατημένο αγόρι, βυθισμένο κιόλας μέχρι τη μέση στη λάσπη, πάλευε μάταια να ελευθερωθεί ουρλιάζοντας. Χωρίς αργοπορία...
ο αγρότης έσωσε το αγόρι, που σίγουρα θα πέθαινε αργά και βασανιστικά.
Την επομένη, μια φανταχτερή άμαξα με δύο άλογα σταμάτησε μπροστά από την αγροικία του. Κατέβηκε ένας καλοντυμένος ευγενής κύριος, που του συστήθηκε ως ο πατέρας του αγοριού που είχε σώσει ο αγρότης.
- Θα ήθελα να σας ανταμείψω για την πράξη σας, είπε ο κύριος. Σώσατε τη ζωή του γιου μου.
- Όχι, δεν είναι δυνατόν να πληρωθώ για ότι έκανα, απάντησε ο Σκοτσέζος αγρότης, απορρίπτοντας την προσφορά. Την ίδια στιγμή, στην πόρτα του χαμόσπιτου εμφανίστηκε ο γιος του αγρότη.
- Αυτός είναι ο γιος σας; Ρώτησε ο καλοντυμένος κύριος.
- Μάλιστα, απάντησε με υπερηφάνεια ο αγρότης.
- Θα κάνουμε μια συμφωνία. Αφήστε με να προσφέρω στο γιο σας το ίδιο επίπεδο μόρφωσης που απολαμβάνει ο δικός μου γιος. Αν ο μικρός μοιάζει στον πατέρα του τότε, χωρίς αμφιβολία, μεγαλώνοντας θα γίνει κάτι για το οποίο και οι δυο μας θα υπερηφανευόμαστε.
Έτσι κι έγινε. Ο γιος του αγρότη παρακολούθησε τα καλύτερα σχολεία και αποφοίτησε από τη φημισμένη ιατρική σχολή του νοσοκομείου της Αγίας Μαρίας στο Λονδίνο. Είναι αυτός που κάποια στιγμή θα γίνει γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο ως σερ Alexander Fleming, ο “Πατέρας της Πενικιλίνης”!
Έπειτα από χρόνια, ο γιος του ευγενούς κυρίου που σώθηκε από το βούρκο, χτυπήθηκε από βαριά πνευμονία. Ποιος του έσωσε αυτή τη φορά τη ζωή; Η πενικιλίνη! Ποιο ήτα το όνομα εκείνο του ευγενούς κυρίου; Λόρδος Randolph Churchill. Το όνομα του γιου του; Sir Winston Churchill!
Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή! Ο αμόρφωτος αγρότης, πατέρας του πατέρα της πενικιλίνης, έσωσε τη ζωή ενός παιδιού, που μεγαλώνοντας θα κυβερνούσε τη Μεγάλη Βρετανία και θα ονομαζόταν διεθνώς, “Πατέρας της Νίκης” του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Η έμπρακτη ευγνωμοσύνη του Λόρδου Randolph Churchill άνοιξε το δρόμο στη δημιουργία του Fleming, που ανακάλυψε τη πενικιλίνη, που θα έσωζε -για δεύτερη φορά- τη ζωή του γιου του Winston Churchill. Μια θαυμαστή ιστορία δύο διάσημων προσωπικοτήτων, που –ακριβώς επειδή ήταν διάσημοι- έγινε γνωστή.
Πόσες χιλιάδες κι εκατομμύρια ιστορίες άσημων υπήρξαν, που γλύτωσαν -λόγω Churchill από τη φρίκη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου; Που είτε θα παρατεινόταν σε διπλάσια χρόνια, είτε θα οδηγούσε στην ήττα των συμμάχων και θα βύθιζε όλη την ανθρωπότητα στην άβυσσο της ναζιστικής σκλαβιάς!
Πραγματικά, ο φτωχός Σκοτσέζος αγρότης έκανε ένα καλό με αγνότητα καρδιάς, χωρίς υπολογισμό, γιατί πίστευε απλά στη δύναμή του. Και το καλό αυτό πήγε ανυπολόγιστα μακριά!

Από το Η ΔιαδρομήYou May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0