Η Inga Sempé για την ‘Legrand’

by - 12:08 μ.μ.Είναι λεπτός, κομψός, διακριτικός… σχεδόν “σκανδαλιστικός”! 
Ο διακόπτης του μέλλοντος -κατά Sempé-, 
δίνει θέση στη καλαισθησία και τον μινιμαλισμό.
Η Γαλλίδα σχεδιάστρια Inga Sempé (μία από τις αδυναμίες μου!), με το πρόσφατο project της για την εταιρεία ‘Legrand’ (διεθνής εταιρεία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δικτύων), κάνει ξαφνικά “σημαντική” την αλλαγή των πριζών και διακοπτών...
ηλεκτρικού ρεύματος.Dimmers (ηλεκτρονικοί μηχανισμοί για ελεγχόμενη ρύθμιση ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας) που φτιάχνουν ατμόσφαιρα: χαμηλώνουν τον φωτισμό και δυναμώνουν τη θέρμανση… χρησιμοποιώντας μια έξυπνη ένδειξη έντασης.


Μια παράξενη “βάφλα φορτισμένη με ηλεκτρική ενέργεια”, υποδέχεται τις πρίζες με έναν πρωτότυπο τρόπο, διασφαλίζοντας έτσι την αποφυγή ατυχημάτων.


Μια πρίζα με σπαστό καπάκι, σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από μια κοινή πρίζα με καπάκι! Όταν μια πρίζα βρίσκεται κοντά σε νερό (κουζίνα / μπάνιο), η προστασία είναι απαραίτητη. Έτσι, το καπάκι “οφείλει” να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο την επικίνδυνη περιοχή.Αν και η σειρά των Sempé – Legrand, μας υπενθυμίζει πως η εποχή έχει προχωρήσει αρκετά για να μένουν οι διακόπτες / πρίζες μας πίσω, θα ενθουσιαζόμουν περισσότερο με λίγη εξέλιξη παραπάνω! Μια πρίζα για συσκευές με καλώδιο USB ή ένα εντοιχισμένο router για παράδειγμα, θα έκαναν τα χέρια μου να χτυπήσουν παλαμάκια!

 Το άρθρο γράφτηκε για το Art Nouveau


You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0