Ιφιγένεια Ματαράγκα: Το πρόσωπο της ημέρας

by - 1:44 μ.μ.


Ανακάλυψα την Ιφιγένεια καθώς “ξεφύλλιζα” το αγαπημένο μου ‘Decofairy’, όπου παραχώρησε συνέντευξή της.
Μιλάω για την ιδιοκτήτρια του ‘Ifigenia's Home’, που χάρη στην αγάπη της για τα vintage αντικείμενα, δημιούργησε ένα atelier αναπαλαίωσης παλιών επίπλων στο Λαγονήσι. Η Ιφιγένεια, έχοντας ήδη μια πολυετή πορεία στον χώρο της μόδας (εργαζόταν για περιοδικά όπως: ‘Marie Claire’, ‘Elle’ και ‘Cosmopolitan’), διαθέτει την εμπειρία του στησίματος ενός σκηνογραφικού για φωτογράφηση. Αυτή η “εξοικείωση” με τα ωραία πλάνα, την εμπνέει και την οδηγεί στα υλικά και τα χρώματα που χρειάζεται ένα παλιό έπιπλο, προκειμένου να “αναγεννηθεί”!

Παρακάτω παραθέτω αποσπάσματα της συνέντευξης που ξεχώρισα:

«Δε χρειάζεται να έχεις ακριβά αντικείμενα/έπιπλα, το αντίθετο θα έλεγα, χρειάζεται να είναι αντικείμενα που να μη συναντάει κάποιος συχνά και να είσαι ‘εσύ’. Να είναι τολμηρά, προσωπικά, να είναι “ζηλευτά” αλλά να μη...
προκαλούν φθόνο. Να εμπνέουν».
«Δεν θα έλεγα ότι αλλάζω συχνά διακόσμηση, θα έλεγα ότι αλλάζω συχνά λεπτομέρειες… αν είναι δηλαδή να αλλάξω κάτι σε ένα δωμάτιο , θα αλλάξω τα κάδρα, το χρώμα/ταπετσαρία σε ένα τοίχο, θα βάλω ένα καινούριο ριχτάρι και μαξιλάρια».

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι κατά καιρούς οργανώνονται σεμινάρια από την ίδια, για όσους θέλουν να μάθουν την τέχνη της αναπαλαίωσης! Πατίνες, decoupage και άλλες τεχνικές, λαμβάνουν χώρα στη σειρά μαθημάτων της Ιφιγένειας, για να δώσετε μόνοι σας νέα αισθητική σε αντίκες ή έπιπλα που απλά θέλετε να αλλάξετε!  

You May Also Like

2 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0