Το πιο λαμπρό μουστάκι!

by - 2:52 μ.μ.


Ο Vince Guaraldi (17 Ιουλίου 1928 – 6 Φεβρουαρίου 1976), ήταν ένας Ιταλο-αμερικανός jazz πιανίστας, με συμμετοχές σε μερικούς από τους σπουδαιότερους jazz και bossa δίσκους της δεκαετίας του '60. Αν και ξεκίνησε να παίζει από τις αρχές της δεκαετίας του '50 με τον Cal Tjader, έγινε ευρύτερα γνωστός με την κυκλοφορία του προσωπικού του album ‘Jazz Impressions of Black Orpheus’ (1962), το οποίο ήταν κυρίως διασκευές κομματιών των Antonio Carlos Jobim και Luis Bonfá, από το soundtrack μιας Γαλλο-βραζιλιάνικης ταινίας του 1959, την ‘Black Orpheus’. Ο δίσκος αυτός περιείχε και ένα δικό του κομμάτι, το ‘Cast Your Fate to the Wind’, το οποίο το 1963 κέρδισε το  βραβείο ‘Grammy’ για την καλύτερη jazz σύνθεση!
Το 1964, βγάζει άλλον έναν εξίσου υπέροχο δίσκο το ‘The Latin Side Of Vince Guaraldi’, που περιέχει διασκευές σε πολλά γνωστά κομμάτια, μεταξύ...
αυτών: ‘Henry Mancini’ (το μουσικό θέμα του Ροζ Πάνθηρα) και ‘Stan Getz’.
Στα μέσα της δεκαετίας του '60, του γίνεται πρόταση να γράψει την μουσική σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας αυτής. Τα ‘Peanuts’. Πρωταγωνιστές στις ιστορίες της σειράς είναι ένα παιδί, ο Charlie Brown, και ο γνωστός σε όλους μας σκύλος του… Snoopy! Το 1965, η σειρά παιζόταν στο κανάλι CBS και τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς γράφει γι’ αυτήν το soundtrack με τίτλο ‘A Charlie Brown Christmas’. Ο δίσκος αυτός, μέχρι και σήμερα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Χριστουγεννιάτικους δίσκους!
Ο Vince -ή αλλιώς Dr. Funk-, πέρα από τη ξεχωριστή jazz μουσική, άφησε πίσω και την χαρακτηριστική μορφή του! Τα μαύρα κοκάλινα γυαλιά και το παχύ στριφτό μουστάκι του, αποτέλεσαν σύμβολο για τον ίδιο. Σήμερα μάλιστα, το λες retro και παίρνει άλλη αξία! You May Also Like

2 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0