Θέμα τέχνης τα δακτυλικά αποτυπώματα

by - 2:41 μ.μ.

Ο Kevin Van Aelst είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της τέχνης των fingerprints. Χρησιμοποιεί αντικείμενα καθημερινής χρήσης, (όπως μουστάρδα, κλωστές, ταινία κασέτας κ.α.) για να απεικονίσει διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα. Ίσως με τον τρόπο του να θέλει να υποδείξει κάποιον ένοχο!
Η απεριόριστη δημιουργικότητα του ανθρώπου μετατρέπει τα πάντα σε τέχνη ακόμη και κάτι τόσο απλό και μικρό, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα! Χρησιμοποιώντας κάτι τόσο μοναδικό όπως τα δακτυλικά μας αποτυπώματα, η τέχνη που προέρχεται από αυτά είναι σίγουρα μια πολύ προσωπική τέχνη. Παρακάτω θα δείτε μερικά “έργα τέχνης” με θέμα τα δακτυλικά αποτυπώματα…
τίποτα περισσότερο δηλαδή από κάτι που ήδη έχετε! 

Για να γιορτάσει την πολυεθνικότητα της φοιτητικής του κοινότητας το Πανεπιστήμιο του Austin στο Τέξας,  τύπωσε μια αφίσα με τα ονόματα όλων των εθνικοτήτων σε σχήμα ενός δακτυλικού αποτυπώματος, εις ένδειξη ομαδικότητας.

Ο σχεδιαστής Philip Watts είχε αυτή τη φανταστική σύλληψη: Ένα πόμολο πόρτας με τα “ίχνη του τελευταίου που την άνοιξε”! Από ανοξείδωτο ατσάλι που χυτέυθηκε στο ανάλογο καλούπι.


Τα ρολόγια Piaget είναι γνωστά για τα διαμάντια τους, όμως αυτή τη φορά μπαίνουν σε μια “οργανική τάξη”. Κι όποιος δεν εντυπωσιάστηκε αρκετά, ας περάσει στο ταμείο!

Δαχτυλίδι αρραβώνων από ασήμι και στάμπα του δακτυλικού αποτυπώματος του ή της συντρόφου σας! Πιο ρομαντικό πεθαίνεις!

Ο -Ισραηλινής καταγωγής- σχεδιαστής Dan Yeffet ξεκίνησε την ιδέα του για το φωτιστικό οροφής της φωτογραφίας, από τη σκέψη πως η ιδιωτική μας ζωή βγαίνει στο φως της δημοσιότητας!

Κεραμική πρωτότυπη πιατέλα. Αν στις πιατέλες με σχήμα ψαριού σερβίρεται ψάρι, τότε σίγουρα σ’ αυτήν σερβίρονται finger foods!


Tips: Είναι τόσο απλό αυτό το είδος τέχνης… πάρτε μερικές ιδέες για τα δικά σας έργα!

Μπρελόκ από πηλό

Δημιουργίες μανικιούρ

Χειροποίητο πουά

Προσωπικοί πίνακες

You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0