Ελληνικό παγωτό γιαούρτι

by - 4:13 μ.μ.

Γενικά, αν έχουμε παγωτομηχανή το παγωτό χτυπιέται και παγώνει συγχρόνως και το αποτέλεσμα είναι ένα απαλό και αφράτο παγωτό. Όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την παλιά μέθοδο: Παγώνουμε να σφίξει και αφρατεύουμε με μίξερ χειρός, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τη διαδικασία μέχρι να επιτύχουμε απαλή υφή χωρίς...
κρυστάλλους.

Υλικά:

- 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- 3 κεσεδάκια (x200gr.) γιαούρτι πλήρες
- 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι

Εκτέλεση:

- Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
- Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.

Από το Αργυρώ







You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 36
    7
  • 80
    12
  • 52
    3
  • 51
    0
  • 46
    0
  • 48
    4