Χρώμα & Σπίτι

by - 10:39 μ.μ.

Τον τελευταίο καιρό τα mails σας περιέχουν κυρίως ένα και μόνο αίτημα: «Αφιέρωμα στο εξωτερικό χρώμα του σπιτιού». Η επιθυμία σας έγινε διαταγή και voilà!
Σε μια εποχή κορεσμένη από την απρόσωπη αρχιτεκτονική και την βιομηχανική κυριαρχία, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να “γλυτώσουμε” την εικόνα του σπιτιού μας από τo “στιλ του μπετόν”. Και ποιο είναι το “αντίδοτο” της μουντής, άχρωμης και “άγευστης” τσιμεντούπολης; Ο πιο αδιάψευστος χρωματολόγος…
η ίδια η φύση!   
Κάνοντας μια περιήγηση στο φυσικό περιβάλλον και σε ότι ζωντανό φιλοξενείται σ’ αυτό, μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε πολλούς έντονους, γαλήνιους κι ανέλπιστους χρωματικούς συνδυασμούς.
Παρακάτω θα δείτε μερικές χρωματικές παλέτες εμπνευσμένες από την αρμονία της φύσης.

Tips:
- Θυμηθείτε, όπως έχουμε ξαναπεί, να επιλέγετε πάντα την πιο ανοιχτή ή την πιο γήινη/ουδέτερη απόχρωση ως βασικό χρώμα (το χρώμα των τοίχων ή της στέγης). Τις μεσαίες αποχρώσεις ως δευτερεύον χρώμα (όπως τα κάγκελα, τα κουφώματα και τα έπιπλα κήπου) και τέλος, τις πιο έντονες αποχρώσεις κρατήστε τες για τα φυτά, που θα δώσουν ζωηράδα και πνοή στη πρόσοψη του σπιτιού σας!
- Όποια πρόταση κι αν διαλέξετε, μη ξεχνάτε να “αφήνετε χώρο” και στο λευκό. Το λευκό χρώμα -η απώλεια κάθε χρώματος δηλαδή- θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σύνθεση (έστω και σε μικρή ποσότητα), ώστε το μάτι να συγκρίνει και να “εκτιμά” καλύτερα τα υπόλοιπα χρώματα. Μια καλή ιδέα είναι: να βάψετε λευκά όλα τα γύψινα στοιχεία, περιγράμματα κουφωμάτων, φουρούσια, κολώνες, προεξοχή τζακιού κλπ.  

 You May Also Like

2 σχόλια

 1. Πόσο μ αρέσουν τα χρώματα από την 3η φώτο και μετά όνειρο είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ καλά που το είδα! Ήμουν έτοιμη να βάψω αυτές τις μέρες. Είμαι σε δίλημμα όμως δε ξέρω πιο να διαλέξω μ' αρέσουν όλα αυτό με τα βουνά, τα ροζ τριαντάφυλλα, η άμμος, οι σταγόνες, τα μπεζ λουλούδια και η λίμνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0