Λίμνη "βαμμένη" στα ροζ!

by - 8:56 μ.μ.

Μετά τη ‘Γαλάζια Λίμνη’, τον επίγειο παράδεισο της γνωστής ταινίας του ’80, άλλη μια λίμνη τραβά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.
Ο λόγος για τη ροζ λίμνη Retba στη Σενεγάλη, η οποία ομολογουμένως θυμίζει milk shake φράουλας! Η λίμνη απέκτησε το μοναδικό της χρώμα από τα...
υψηλά επίπεδα αλατιού (40%) και τις μεγάλες συγκεντρώσεις του βακτηρίου ‘Dunaliella Salina’ στο νερό. Όπως και στη Νεκρά Θάλασσα, οι κολυμβητές ξαπλώνουν στο νερό και επιπλέουν με ευκολία, καθώς το αλάτι τους κρατά στην επιφάνεια. «Το χρώμα της οφείλεται στο βακτήριο ‘Dunaliella Salina’, που αγαπά το αλάτι», δήλωσε ο Dr. Michael Danson από το Bath University, ο οποίος ειδικεύεται στα βακτήρια. Επίσης πρόσθεσε: «Τα βακτήρια παράγουν ένα κόκκινο χρώμα, που απορροφά και εκμεταλλεύεται την ενέργεια του ήλιου για να δημιουργήσει ακόμα περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα το νερό να γίνεται ροζ».
Λίμνες σαν τη Retba ή τη Νεκρά Θάλασσα, που παρουσιάζουν πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού, θεωρούνταν κάποτε άδειες από ζωή κι όμως έχει αποδειχτεί ότι είναι ολοζώντανες! Σημειώνεται ότι στη λίμνη Retba συρρέουν καθημερινά ένα σωρό εργάτες για τη συγκομιδή αλατιού. Οι εργάτες αλείφουν πρώτα στο σώμα τους βούτυρο έτσι ώστε να προστατεύσουν το δέρμα τους από το αλάτι. Το αλάτι που συλλέγεται υφίσταται στη συνέχεια ειδική επεξεργασία από τους χωρικούς και πωλείται στην αγορά.
Από το EconewsYou May Also Like

1 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0