Όλοι χορεύουν Zumba

by - 1:34 μ.μ.

Ο χορός που έγινε μόδα, ο πιο ευχάριστος και παράλληλα δραστικός τρόπος για να γυμναστείτε και να κάψετε θερμίδες συνδυάζοντας αεροβικές ασκήσεις με latin ρυθμούς!
Η ‘ZUMBA® Fitness’ έχει κατακλύσει τα γυμναστήρια και τις σχολές χορού όλου του κόσμου. Είναι ένα πρόγραμμα χορού και γυμναστικής με latin στοιχεία που δημιουργήθηκε από τον χορογράφο Alberto Beto Perez τη δεκαετία του '90. Λέγεται ότι δημιουργήθηκε όταν ο Beto ξέχασε σπίτι του τις κασέτες που χρησιμοποιούσε στο μάθημα aerobic...
που δίδασκε. Χρησιμοποίησε επομένως ό,τι κασέτα βρήκε διαθέσιμη στο αυτοκίνητό του και αυτοσχεδίασε. Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε στην Κολομβία, πήρε το πρόγραμμα μαζί του στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1999.
Η ‘ZUMBA® Fitness’ θεωρείται ένα είδος “μεταμφιεσμένης” γυμναστικής, αφού κατά τη διάρκεια μιας ώρας άσκησης μπορεί κάποιος να κάψει από 400-1000 θερμίδες! Περιέχει στοιχεία αεροβικής γυμναστικής και χορευτικές πινελιές ενώ δίνεται έμφαση στην μουσικότητα του μαθητή αντίθετα με τα συμβατικά προγράμματα αεροβικής γυμναστικής όπου χρησιμοποιείται μέτρημα για την απόδοση των βημάτων. Οι χορογραφίες της zumba περιέχουν βήματα και μουσική salsa, merengue, bachata, mambo, samba, reggaeton, cumbia, tango, cha cha cha, hip-hop, bollywood, belly dance και άλλα ενώ όσο προχωράει το επίπεδο μπορεί κάποιος να ακολουθήσει και διαφορετικού τύπου προγράμματα όπως ‘AQUA ZUMBA®’ μέσα σε νερό, ‘ZUMBA TONING®’ με βαράκια κ.ά. Υπάρχουν επίσης προγράμματα για παιδιά, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ. Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος εναλλάσσονται γρήγοροι και αργοί ρυθμοί για αύξηση της αντοχής και χάσιμο βάρους.
Η ‘ZUMBA®είναι αναγνωρισμένη από το Aerobics and Fitness Association of American, το IDEA Health and Fitness Association και το American Council on Exercise.
Για να πιστοποιήσετε ότι ο δάσκαλος που σας διδάσκει ή θα σας διδάξει ‘ZUMBA® Fitness’ είναι αναγνωρισμένος, δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε το όνομά του στην επίσημη ιστοσελίδα της ‘ZUMBA®’.
You May Also Like

1 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0