Ποιά Hepburn; Εμείς έχουμε την Κοντού!

by - 5:22 μ.μ.

Η Μάρω Κοντού γεννήθηκε στην Αθήνα στο Κουκάκι στις 21 Ιουνίου 1935, ενώ η καταγωγή της είναι από τα Ψαρά. Σπούδασε στη Σχολή χορού της Κούλας Πράτσικα εξασφαλίζοντας έτσι μια υποτροφία για τη σχολή ‘HLADEK’ στη Γερμανία. Για μία πενταετία συμμετείχε στο χορό του αρχαίου δράματος του Εθνικού θεάτρου. Το 1958 απέκτησε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.
Η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1959 με το έργο ‘Η Kυρία του Kυρίου’ του Ν. Τσιφόρου και Π. Βασιλειάδη με το θίασο του Ντ. Ηλιόπουλου. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών της εποχής (Δ. Χορν, Λ. Κωνσταντάρα) παίζοντας σε έργα πρόζας και αργότερα σε επιθεωρήσεις.
Στο σινεμά ξεκίνησε το 1954 με την ταινία...
του Ντ. Δημόπουλου ‘Χαρούμενο ξεκίνημα’. Οι πρώτοι σημαντικοί ρόλοι ήρθαν το 1960 στις ταινίες ‘Kίτρινα γάντια’ και  ‘Έγκλημα στα παρασκήνια’. Ακολούθησε η μεγάλη επιτυχία ‘Αλίμονο στους νέους’ (1961), που την καθιέρωσε. Υπήρξε βασική παρτενέρ στις ταινίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε σε 13 ταινίες. Σε διάστημα μεγαλύτερο των 35 ετών θεατρικής και κινηματογραφικής καριέρας, πρωταγωνίστησε σε 61 ταινίες μεγάλου μήκους και 90 Θεατρικά έργα, Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
Η Μάρω Κοντού διατέλεσε επίσης πολιτικός, δημοτική σύμβουλος, βουλευτής, Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθήνα 9.84 (1995 - 2002), καθώς και Πρόεδρος του κέντρου βρεφών ‘Μητέρα’ (2004 - 2006).
Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία έκθεση στη gallery ‘Αντήνωρ’ το 1993. Πίνακάς της εκτίθεται στο Μουσείο ‘Βορρέ’.
Ο ένας από τους 2 γάμους της ήταν με τον διευθυντή φωτογραφίας της ‘FinosFilm’ Αριστείδη Καρύδη-Φουκς.
Η ομορφιά της ήταν και είναι μοναδική! Το καθαρό της πρόσωπο, τα μακριά της χέρια, οι αέρινες κινήσεις της, η αριστοκρατική της αύρα και κυρίως η προσγειωμένη της θέση απέναντι σε όλα αυτά, την κάνουν ερωτεύσιμη! Η Μάρω Κοντού μας αποδεικνύει ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία κι όταν η ομορφιά υπάρχει η ηλικία δεν έχει σημασία. Σε συνέντευξή της έχει πει: «Κάθε ηλικία έχει τα όμορφά της, όπως και τα άσχημά της. Γιατί μπορεί να είσαι νέα και κούκλα, αλλά να είσαι δυστυχής, ανασφαλής ή μπερδεμένη με τα ερωτικά σου… νομίζω τα 40 είναι μια ωραία ηλικία της γυναίκας. Είναι πιο θηλυκό, ξέρει τι της γίνεται, ξέρει να χειριστεί υποθέσεις. Επίσης, πολύ ωραία ηλικία είναι όταν τα ξεπεράσεις όλα αυτά, δηλαδή η ηλικία που είμαι τώρα. Τέρμα οι αγωνίες, τα ερωτικά, τα πάθη, οι ανασφάλειες, τα μ’ αγαπάει - δεν μ’ αγαπάει. Όποια αυτοπεποίθηση έχεις είναι στον μέγιστο βαθμό σε αυτές τις μεγάλες ηλικίες. Έπειτα, έρχεται το σπουδαιότερο δώρο, η αυτογνωσία. Την κερδίζεις με τα χρόνια. Χρόνος χρειάζεται για να ζήσεις εν ειρήνη με τον εαυτό σου, να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις, ποια είναι τα προτερήματα και τα ελαττώματά σου. Το έχω κερδίσει και μου αρέσει, αρκεί να δουλεύει κανείς με τον εαυτό του κατά τη διάρκεια των χρόνων. Να καθίζει, δηλαδή, τον εαυτό του σε μια καρέκλα, να τον αναλύει, να τον μαλώνει και να τον χαϊδεύει».
Η ηθοποιός επιστρέφει στον ρόλο που την σημάδεψε, την ‘Ελενίτσα’. Στη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το sequel δηλαδή του ‘Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα’ του '65, η ‘Ελενίτσα’ και ο ‘Αντωνάκης’ (Γιώργος Κωνσταντίνου), γίνονται αφηγητές μιας σύγχρονης ερωτικής ιστορίας. Αδημονούμε!
You May Also Like

0 σχόλια

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0