Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

by - 4:12 μ.μ.

Νόστιμο, οικονομικό και πολύ υγιεινό πιάτο. Tο σερβίρουμε ιδανικά με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.

Υλικά: 

- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φλιτζ. Πλιγούρι
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 4 φλιτζ. ζωμό κότας...
ή κρέατος (ζεστό)
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση: 

- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να “πιουν” τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατο-πιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.

Από το Argiro







You May Also Like

3 σχόλια

  1. milame gia empeiria... eimai fun tou pligouriou alla tetoio den eixa 3anafaei... einai 8eiko. kante to paidia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη συνταγή.... ένα δροσερό και καλοκαιρινό πιάτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι νοστιμότατο και παρεμπιπτόντως περιλαμβάνετε στο σημερινό μενού…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

  • 64
    0
  • 22
    2
  • 57
    0
  • 60
    4
  • 53
    4
  • 36
    0