Μια γουλιά αναμνήσεις!

by - 1:34 μ.μ.

Η ‘Ζελίτα’ είναι αεριούχο αναψυκτικό που 
παράγεται και εμφιαλώνεται από 
την Coca-cola στο Ηράκλειο Κρήτης. 
 Κυκλοφορεί αποκλειστικά στo όμορφο νησί!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το Αυγουστιάτικο δειλινό του 1995. Είχα από το κλείσιμο των σχολείων να δω την ξανθομαλλούσα φίλη μου… πέρασε το καλοκαίρι στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στη Κρήτη.
Είχαμε δώσει ραντεβού στο σημείο αναφοράς μας, κάτω απ’ το μεγάλο δέντρο. Μερικές τελευταίες πορτοκαλί ακτίνες του ηλίου μου έκαναν συντροφιά μέχρι να ‘ρθει! Και να την στο βάθος του δρόμου…
έρχεται! «Μα τι κρατάει στα δυο της χέρια; Μπλε κοκα-κόλες;» αναρωτιόμουν κι αγωνιούσα ταυτοχρόνως να φτάσει κοντά μου. Δε θυμάμαι πόση ώρα σφίγγαμε η μία μέσα στην αγκαλιά της άλλης, θυμάμαι μόνο την πρώτη της φράση μετά τον θερμό χαιρετισμό: «Δες, σου έφερα μπανανάδα!». Μέχρι την πρώτη μου γουλιά πίστευα πως πρόκειται για μία από τις φάρσες της. Μετά απ’ αυτή τη γουλιά η στιγμή έγινε αθάνατη! Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που μια γεύση επισημοποιούσε τη “χάραξη” μιας ανάμνησης βαθιά στη καρδιά μου!
Πριν μερικές ημέρες παρέλαβα ένα κατακόκκινο πακέτο από τη Κρήτη. Ήταν από την ίδια ξανθομαλλούσα και μέσα είχε ‘Μπανανάδες’! Τις δικές μας μπανανάδες, που στις φυσαλίδες τους κρύβουν την ανεμελιά εκείνου του δειλινού! 


Bruce Springsteen - Secret GardenYou May Also Like

5 σχόλια

 1. αχ μωρέ τι όμορφοοοοο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μας συγκίνησες! Θα μπορούσε να είναι απόσπασμα βιβλίου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλήθεια μας συγκίνησες. την αγάπη μας σε 'σενα και την ξανθομαλλουσα ;) <3

  Roubini

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παρόλο που διάβασα το άρθρο από τόσο μακριά, ένιωθα πάλι σα να ήμαστε η μία στην αγκαλιά της άλλης... τώρα πια ακούγοντας το secret garden θα θυμάμαι πάντα τη στιγμή που προσπαθούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου για να καταφέρω να διαβάσω ολόκληρο το άρθρο!
  Έχεις το μοναδικό χάρισμα να κάνεις τους γύρω πιο όμορφους μέσα από τη ματιά σου!
  Σ'αγαπώ!

  Η ξανθομαλλούσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ομορφιά είναι παντού… αλλάζει το φως που την φανερώνει. Άλλοι κουβαλάμε μεγάλους προβολείς κι άλλοι κεράκια. Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε πως θα φωτίσουμε την ομορφιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Με την δημοσίευση του σχολίου σας, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: «Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση». Αν αυτό το μήνυμα δεν εμφανιστεί, ξαναπροσπαθήστε.

 • 64
  0
 • 22
  2
 • 57
  0
 • 60
  4
 • 53
  4
 • 36
  0